12.1 C
Satu Mare
26 aprilie, 2024

Galerie Foto

Copacul simbol din Sierra Leone, vechi de sute de ani și prezent pe bancnote, a fost doborât de o furtună violentă

Un copac uriaș din Sierra Leone, vechi de sute de ani, aflat în capitala Freetown, a fost doborât de o furtună violentă, informează

Președintele Julius Maada Bio a spus că prăbușirea copacului, miercuri noapte, este „o mare pierdere pentru națiune”. Șeful statului african a mai adăugat că acel copac a reprezentat un simbol al libertății pentru primii coloniști. El apare și pe bancnotele țării africane.

Cu toate acestea, au existat persoane care s-au bucurat de prăbușirea copacului, precum pastorul Pastor Francis Mambu, liderul unei biseri creștine foarte populare în Sierra Leone, care susținea că arborele este folosit pentru vrăjitorie.

O furtună puternică a provocat ruperea unei crengi, în urmă cu o săptămână, însă furtuna de noaptea trecută a rupt trunchiul, lasând doar o parte din acesta înfiptă în pământ.

Arborele de 70 de metri înălțime era considerat cel mai bătrân de felul lui din Sierra Leone, vârsta lui fiind estimată de autorități la 400 de ani.

La doar 300 de metri distanță se află Treptele Libertății, cândva urcate de sclavi eliberați la sosirea în Sierra Leone. Aceștia au oferit atunci mulțumiri copacului înainte să se stabilească în Freetown.

Orașul a crescut de-a lungul anilor, dezvoltându-se în jurul copacului. Președintele Julius Maada Bio și alți oficiali urmează să decidă ce se va întâmpla cu locul unde se afla arborele. „Vom avea ceva în același loc care va sta mărturie a poziției importante pe care o ocupă copacul în istoria noastră”, a scris șeful statului pe Twitter.

Trunchiul și rădăcinile vor rămâne unde sunt și noi lăstari ar putea duce la apariția unui nou copac.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/copacul-simbol-din-sierra-leone-vechi-de-sute-de-ani-si-prezent-pe-bancnote-a-fost-doborat-de-o-furtuna-violenta-2362561

Ultimă oră

Același autor