13 C
Satu Mare
24 aprilie, 2024

Incendiile de vegetație fac ravagii în județ

De către

14 martie 2023

Murgeni, Cârja, Rânzești, Lipovăț și municipiul Vaslui. Sunt localitățile în care pompierii vasluieni au intervenit în doar câteva zile, după ce apelurile repetate ale celor de la Situații de Urgență de a aprinde focul în spații deschise par să nu aibă niciun impact asupra vasluienilor, care continuă să le neglijeze. Zeci de hectare au ars, flăcările amenințând case și bunuri.

În ciuda apeluriilor repetate ale pompierilor, care se intensifică în aceste perioade, incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în județ.

Weekendul trecut, în doar două zile, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit pentru limitarea și lichidarea mai multor incendii de vegetație uscată și mărăciniș izbucnite în localitățile Murgeni, Cârja, Rânzești, Lipovăț și Vaslui.

Cel mai puternic incendiu de vegetație uscată a fost înregistrat în zona Cârja – Rânzești, unde au ars peste 30 de hectare. Aici au intervenit în comuna atât pompierii de la Punctul de Lucru Murgeni, cât și cei de la Detașamentul de pompieri Bârlad, alături de cei de la serviciu local Fălciu. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la stuful din apropierea unei amenajări piscicole și pe canalele care fac legatura cu râul Prut. Pentru pompieri, accestul în zona tuturor focarelor a fost extrem de dificil din cauza zonei mlăștinoase. După mai bine de șase ore, incendiul a fost lichidat. După lichidarea ultimelor focare, în zonă a rămas un echipaj de pompieri care a avut misiunea de monitorizare și intervenție în cazul reaprinderii vegetației.

La un alt incendiu, în satul Lipovăț, în zona Făgădău, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit alături de SVSU Lipovăț, localnici și lucrători silvici. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars peste 20 hectare vegetație uscată și mărăciniș.

Duminică seară, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu forțe și mijloace specifice pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în Zona Industrială a municipiului Vaslui. Incendiul a fost lichidat relativ repede, în limitele găsite. Au ars aproximativ 5.000 metri pătrați vegetație uscată și mărăciniș.

Cauza probabilă de izbucnire a tuturor acestor incendii a fost focul deschis în spații deschise.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/03/incendiile-de-vegetatie-fac-ravagii-in-judet/

Ultimă oră

Același autor