12.9 C
Satu Mare
23 aprilie, 2024

Încep să vină banii pentru modernizarea drumurilor sătești! Comunele Lipovăț, Tăcuta și Todirești au primit finanțare

Posted by:

14 martie 2023

de Dănuț CIOBANU

Ministerul Dezvoltării a început să vireze bani UAT-urilor din județul Vaslui pentru lucrările realizate prin Programul „Anghel Saligny”. Comunele Lipovăț, Tăcuta și Todirești au primit finanțare pentru reabilitarea unor drumuri sătești și comunale. În județul Vaslui, au fost aprobate 134 de obiective de investiții prin acest program, în valoare totală de 1.444.627.056,57 lei.

Alte trei UAT-uri din județul Vaslui au primit bani în vederea decontării facturilor pentru obiectivele de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere de interes local în comuna Lipovăț‚ județul Vaslui” a primit o finanțare de 208,250.00 lei; proiectul „Asfaltare drumuri de interes local în comuna Tăcuta, județul Vaslui” a primit o finanțare de 232,050.00 lei; proiectul „Modernizare drumuri sătești în comuna Todirești, județul Vaslui” a primit o finanțare de 288,139.22 lei.

Ministerul Dezvoltării a virat suma de 10.791.700,28 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 12 obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Tot în această lună a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare drum comunal DC 55 și drumuri sătești în comuna Dodești, județul Vaslui” cu o valoare de 6.682.667 lei.

Primarii din județul Vaslui au așteptat cu nerăbdare efecturarea primelor plăți pentru proiectele finanțate pe acest proegram.

„Așteptările oamenilor sunt mari. Oamenii sunt de bună credință și așteaptă pentru că vor să aibă un trai mai bun. Dar un astfel de argument nu stă în picioare. Eu, ca primar, ar trebui să le spun că la Guvern nu are cine să verifice dosarele. Pe mine mă întreabă oamenii: Când asfaltați? Când se aduce apă și gaz metan și așa mai departe” , spunea Ioan Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2023/03/14/incep-sa-vina-banii-pentru-modernizarea-drumurilor-satesti-comunele-lipovat-tacuta-si-todiresti-au-primit-finantare/

Ultimă oră

Același autor