36 C
Satu Mare
15 iulie, 2024

Iohannis, despre fata ucisă de urs: M-a șocat evenimentul. Sâmbătă am fost și eu pe un traseu din Munții Bucegi

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat miercuri, din SUA, la

în care o tânără de 19 ani a fost ucisă de urs. Șeful statului spune că România este depășită de problema urșilor și că este îngrijorat că s-a ajuns așa departe. „Nu putem să protejăm animale în detrimentul oamenilor”, a afirmat Iohannis.

Președintele a fost întrebat de jurnaliști dacă este de părere că țara noastră este depășită de problema urșilor, după ce o turistă

, marți, pe Jepii Mici, un traseu foarte popular.

„Da, cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. Sâmbătă am fost și eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Îmi pare foarte rău pentru victimă și pentru familia ei. Îmi pare foarte rău și pentru România, pentru că avem resurse naturale incredibile și nu prea știm să le gestionăm cum trebuie.

Problema cu urșii nu e deloc nouă. Clasa politică a reacționat de fiecare dată la aceste incidente nefericite doar punctual. E o mare emoție, se convoacă o ședință de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe.

Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos, trebuie să înțelegem că nu avem cum să lăsăm oameni să fie omorâți de animale, cum nu cred că animalele trebuie să fie pentru distracție. Calea de mijloc trebuie găsită și sper că cei responsabili să găsească o soluție reală.

E evident că avem prea mulți urși, prea multe incidente unde oameni sunt răniți sua chiar uciși de urși și nu se poate continua așa. Nu sunt vânător și nici specialiști, dar sunt destui și este cazul să vină cu o soluție legislativă care să respecte normele europene, dar și viața oamenilor. Nu putem să protejăm animale în detrimentul oamenilor”, a reacționat Klaus Iohannis.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/iohannis-despre-fata-ucisa-de-urs-m-a-socat-evenimentul-sambata-am-fost-si-eu-pe-un-traseu-din-muntii-bucegi-2856669

Ultimă oră

Același autor