20 C
Satu Mare
8 septembrie, 2024

ISW: Ucrainenii au respins cel mai mare asalt mecanizat al forțelor Moscovei din ultimele luni. Rușii au atacat cu 57 de blindate

Forțele ucrainene au respins unul dintre cele mai ample atacuri mecanizate rusești din Ucraina din octombrie 2023, în vestul regiunii Donețk, arată o analiză a

Imagini geolocalizate publicate pe 24 iulie arată că forțele ucrainene au respins un asalt mecanizat rusesc lângă Kostiantinivka, la sud-vest de orașul Donețk, după ce forțele ruse au avansat până la periferia localitățiii.

O brigadă ucraineană care operează în direcția Kurahove a raportat că forțele ruse au atacat simultan cu 11 tancuri, 45 de vehicule blindate de luptă, un vehicul blindat de luptă „Terminator” (Rusia a produs doar 23 de astfel de vehicule), 12 motociclete și aproximativ 200 de militari din mai multe direcții tactice în zorii zilei de 24 iulie.

Brigada ucraineană a identificat coloanele mecanizate de la distanță, printr-o operațiune de recunoaștere aeriană, iar forțele ucrainene au folosit artilerie, drone și câmpuri de mine pentru a respinge asaltul.

Forțele ucrainene spun că au avariat sau distrus șase tancuri rusești, șapte blindate și toate cele 12 motociclete, după care militarii ruși s-au retras.

Forțele ruse nu au mai lansat atacuri mecanizate de amploare în Ucraina din primele zile ale operațiunii de cucerire a localității Avdiivka, în octombrie 2023.

Potrivit ISW, forțele ruse intenționau probabil să avanseze mai mult în Kostiantinivka, în încercarea de a tăia autostrada Vuhledar-Kostinivka T-0524. Tăierea accesului ucrainenilor la autostrada T-0524 și perturbarea liniilor de comunicații terestre ucrainene în Vuhledar este un obiectiv tactic important al forțelor ruse pe acest front, mai spune Institutul.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/isw-ucrainenii-au-respins-cel-mai-mare-asalt-mecanizat-al-fortelor-moscovei-din-ultimele-luni-rusii-au-atacat-cu-57-de-blindate-2873595

Ultimă oră

Același autor