20 C
Satu Mare
8 septembrie, 2024

JO 2024. Imagini impresionante de la ceremonia de deschidere de la Paris. Cum a arătat delegația României la parada de pe Sena

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a început vineri seara și l-a prezentat pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei. Spectacolul a continuat cu mai multe momente care au încântat publicul venit să privească festivitatea.

În prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, defilarea delegaţiilor pe Sena a început cu o ambarcaţiune care transporta echipa Greciei, urmată de alta purtând echipa refugiaţilor.

Prima secţiune a spectacolului se numeşte „Enchanté”, formulă de bun venit în franceză, urmând să fie în total 12 astfel de tablouri, care vor evoca istoria, cultura, gastronomia sau spiritul francez, potrivit regizorului ceremoniei, Thomas Jolly, transmite Agerpres.

Spectacolul a continuat cu Lady Gaga care a interpretat în franceză o melodie clasică „Mon truc en plume”, de Zizi Jeanmaire. Au urmat 80 de artişti de la Moulin Rouge, cu celebrul dans de cabaret French can-can.

S-au succedat în ordine tablourile Synchronicité (sincronicitate), Liberté (libertate), Egalité (egalitate), Fraternité (fraternitate).

În total, circa 6.800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale traversează cei 6 km pe Sena, de la Pont d’Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.000 de spectatori, pe o vreme închisă.

Ceremonia se poate urmări live aici:

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/jo-2024-imagini-impresionante-de-la-ceremonia-de-deschidere-de-la-paris-cum-a-aratat-delegatia-romaniei-la-parada-de-pe-sena-2874251

Ultimă oră

Același autor