25.5 C
Satu Mare
1 mai, 2024

Kremlinul numește pachetul de ajutor al SUA pentru Ucraina „colonial” și spune că nu o să schimbe situația de pe front

Kremlinul a transmis joi că orice nou ajutor militar al SUA pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front, unde forțele Kievului se află într-o situație proastă, și consideră pachetul care va fi votat de Congresul american ca parte a unei „politici coloniale” care a îmbogățit Statele Unite.

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților SUA, a anunțat că

, mult așteptat de ucraineni, pentru un nou pachet de ajutor. Acesta include 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta militar Ucraina, cu muniții și arme, în războiul cu Rusia, notează

În timp ce Uniunea Europeană a promis un ajutor general mai mare, Statele Unite au oferit de departe cea mai mare contribuție militară pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei.

„Ucraina nu trebuie să lupte doar pentru a oferi profit americanilor, ci trebuie să lupte până la ultimul ucrainean și este încărcată cu datorii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Politica colonială favorită a Statelor Unite ale Americii.”

Peskov a menționat că „o parte semnificativă” din ajutorul propus va rămâne în complexul militar-industrial al SUA.

„Toți experții și semi-experții pot vedea acum cu ochiul liber situația de pe front, care este departe de a fi favorabilă pentru partea ucraineană, așa că acest lucru nu poate schimba nimic”, a spus Peskov despre pachetul de ajutor.

Rusia controlează aproximativ 18% din Ucraina, iar liderii occidentali și șefii de spionaj spun că războiul se află la o răscruce care ar putea duce la victorie pentru Rusia și la o umilire a Occidentului, dacă Ucraina nu primește urgent mai mult sprijin.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat cea mai gravă criză în relațiile dintre Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomaților ruși și americani.

Ucraina, susținută de Occident, spune că se apără împotriva unei acaparari teritoriale în stil imperialist rusesc. Rusia spune că Statele Unite au încercat să includă Ucraina pe orbita Occidentului și apoi să o folosească pentru a amenința Rusia.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/kremlinul-numeste-pachetul-de-ajutor-al-sua-pentru-ucraina-colonial-si-spune-ca-nu-o-sa-schimbe-situatia-de-pe-front-2765189

Ultimă oră

Același autor