7.1 C
Satu Mare
25 aprilie, 2024

LIVE TEXT | Război în Ucraina, ziua 385: Cum încearcă Rusia să „prevină fuga sau dezertarea oficialilor din ce în ce mai nemulțumiți” de războiul din Ucraina

Pașaport rusesc / Foto caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia

Publicat: 15/03/2023, 11:43

Oficialii ruși au fost supuși „restricțiilor din ce în ce mai severe de călătorie în străinătate” de la invadarea Ucrainei, potrivit unor surse britanice. Unii oficiali au fost nevoiți chiar să-și predea pașapoartele către FSB al Rusiei, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie. Cei mai apropiați de centrul puterii sunt supuși unor restricții mai severe, oficialilor de la Kremlin fiindu-le interzise toate călătoriile internaționale cu destinația de vacanțe.

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 385

Update 5:

Avion rusesc, INTERCEPTAT de aeronave NATO în apropiere de spațiul aerian al Estoniei

La doar 24 de ore după incidentul cu drona americană doborâtă în Marea Neagră, forțele aeriene ruse au fost implicate într-un incident aproape de granițele NATO.

Royal Air Force (Marea Britanie) și avioane de luptă germane au interceptat un avion rusesc care zbura în apropiere de spațiul aerian al Estoniei.

Update 4

: Drona americană MQ-9 Reaper doborâtă de avioanele rusești în Marea Neargă a decolat din ROMÂNIA și nu era înarmată

Un oficial militar american de rang înalt a declarat că drona americană a decolat marți dimineață de la baza sa din România pentru o misiune de recunoaștere programată în mod regulat, care durează de obicei între nouă și zece ore.

Update 3:

Ambasadorul Rusiei în SUA, reacție virulentă după incidentul cu drona Pentagonului DOBORÂTĂ deasupra Mării Negre. Anatoli Antonov: „Percepem orice acţiune în care se recurge la arme şi echipamente americane ca fiind vădit ostilă”

Într-o primă reacție la incidentul cu drona Pentagonului doborâtă de ruși deasupra Mării Negre, ambasadorul Moscovei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că autoritățile de la Kremlin consideră o „provocare” ce s-a întâmplat.

Marți, 14 martie 2023, un avion de luptă rusesc Su-27 a lovit o dronă militară americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre.

„Considerăm acest incident drept o provocare”, a precizat Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA.

Update 2:

Uniunea Europeană urmează să cumpere un RADAR pentru Republica Moldova, după ce mai multe rachete rusești au trecut prin spațiul ei aerian

UE urmează să aloce încă 40 de milioane de euro pentru armata Republicii Moldova, după noile dezvăluiri despre eforturile Rusiei de a răsturna guvernul pro-occidental, iar cea mai mare parte a acestui ajutor va fi cheltuită pentru achiziţionarea unui „radar terestru mobil de supraveghere cu rază lungă de acţiune„ pentru a ajuta Chișinăul să-şi controleze spaţiul aerian, potrivit unui memorandum intern al UE datat 13 martie şi consultat de publicaţia „EUobserver”.

Update 1:

Nord-estul Harkov a fost atacat miercuri dimineața

Regiunea de nord-est a Harkov a fost atacată miercuri dimineață.

Alertele de raid aerian au sunat în această dimineață, iar locuitorii au fost avertizați să rămână în adăposturi.

Infrastructura civilă a fost lovită în acest ultim atac, dar amploarea distrugerii este până acum neclară, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, citat de

La fața locului se află momentan serviciile de urgență.

Rusia încearcă să „prevină fuga sau dezertarea oficialilor din ce în ce mai nemulțumiți” de războiul din Ucraina

Oficialii ruși au fost supuși „restricțiilor din ce în ce mai severe de călătorie în străinătate” de la invadarea Ucrainei, potrivit unor surse britanice, citate de

Unii oficiali au fost nevoiți chiar să-și predea pașapoartele către FSB al Rusiei, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Cei mai apropiați de centrul puterii sunt supuși unor restricții mai severe, oficialilor de la Kremlin fiindu-le interzise toate călătoriile internaționale cu destinația de vacanțe.

„Măsurile sunt probabil concepute pentru a preveni fuga sau dezertarea unor oficiali din ce în ce mai nemulțumiți”, a declarat Ministerul Apărării.

Au apărut numeroase rapoarte despre tensiuni în interiorul Kremlinului și nemulțumiri în rândul oficialilor cu privire la modul în care este gestionat războiul din Ucraina.

Ministerul a spus că restricțiile de călătorie au fost inițial înăsprite după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, dar măsurile au fost acum extinse și mai mult.

„Există o posibilitate realistă ca, pe măsură ce securitizarea statului rus continuă, restricțiile de călătorie să fie înăsprite pentru un număr tot mai mare de angajați din sectorul public”, a adăugat sursa citată.

Ce s-a întâmplat în Ucraina în ultimele zile

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010.

Ulterior,

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Sport –

21 Mar, 07:57

Știri –

21 Mar, 07:00

HOROSCOP –

21 Mar, 06:00

Ultima oră

Auto –

21 Mar, 03:11

Școala –

21 Mar, 02:12

Știri externe –

21 Mar, 01:48

Sursa: https://www.gandul.ro/razboi-in-ucraina/live-text-razboi-in-ucraina-ziua-385-19943009

Ultimă oră

Același autor