19 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

Mai mult de 300 de proiectile au fost descoperite la Sihlea, pe…

Mai mult de 300 de proiectile au fost descoperite la Sihlea, pe traseul Autostrăzii Moldovei

Peste 300 de proiectile de diferite calibre au fost descoperite, luni, la Sihlea, de muncitorii unei firme care executau lucrări de cercetare pe traseul Autostrăzii Moldovei, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În urma unui apel primit astăzi, 8 mai, în jurul orei 11,40, la numărul unic de urgenţă 112, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în comuna Sihlea, după ce lucrătorii unei firme care executa lucrări de cercetare a terenului în zona autostrăzii Moldova (A7) au descoperit mai multe proiectile. Intervenţia este în plină desfăşurare, iar până la acest moment, în urma asanării terenului, specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU Vrancea au mai descoperit peste 300 proiectile de diferite calibre”, a precizat ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, dat fiind numărul mare de proiectile descoperite şi suprafaţa mare a terenului asanat, a fost solicitat sprijinul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, echipajele specializate urmând să intervină alături de pirotehniştii vrânceni în cursul zilei de marţi.

În cursul nopţii, zona va fi asigurată de echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Muniţie din al Doilea Război Mondial, descoperită de doi bărbaţi lângă Focşani

„Astăzi, în urma unui apel primit la numărul unic de urgenţă 112, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani a fost solicitată să intervină pentru preluarea unor elemente de muniţie rămase neexplodate pe raza comunei Vânători. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştilor le-au fost predate patru bombe aruncător calibru 82 mm şi 30 de proiectile perforante calibru 37 mm, care se pare că provin din al Doilea Război Mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Potrivit sursei citate,

au fost preluate şi transportate în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Muniţia a fost descoperită cu ajutorul detectoarelor de metale, de doi cetăţeni care au ca hobby căutarea de vestigii de război. Cei doi bărbaţi nu sunt la prima descoperire de acest fel. În luna iulie, unul dintre ei a găsit, tot în Crângul Petreşti, două grenade defensive şi 80 de cartuşe calibru 7,92 mm, iar în primăvară a găsit un proiectil exploziv calibru 100 mm.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații.

A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate” pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a arătat luni neîncrezător în privinţa faptului că electoratul PNL ar putea să o susţină pe Gabriela Firea…

Elevul care a comis masacrul din Serbia continuă să le adreseze medicilor o singură întrebare. Singurul lucru care îl interesează este dacă a devenit…

FCSB a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-1 (1-0), luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa…

Sursa: https://romanialibera.ro/la-zi/mai-mult-de-300-de-proiectile-au-fost-descoperite-la-sihlea-pe-traseul-autostrazii-moldovei/

Ultimă oră

Același autor