14.5 C
Satu Mare
28 mai, 2023

Medicul Irinel Popescu, despre ACUZAȚIILE DNA din dosarul său de dare de mită: E o înscenare minuțioasă orchestrată de organele de urmărire penală

Sursa FOTO: Facebook Irinel Popescu

Publicat: 24/03/2023, 21:34

Șeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, Irinel Popescu, reacționează la acuzațiile procurorilor DNA, care susțin că acesta ar fi încercat să dea 100.000 de euro mită chiar anchetatorilor pentru a scăpa de dosarele penale. Medicul afirmă că este vorba despre „o înscenare minuțioasă orchestrată de organele de urmărire penală”.

Procurorii anticorupție au dispus, în decembrie 2021,

pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, alături de administratorul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită.

transmis la acel moment, „în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, Irinel Popescu, beneficiind de ajutorul unei alte persooane, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul DNA, învestite cu instrumentarea şi soluţionarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat”.

Doctorul Irinel Popescu era anchetat de DNA pentru că în 2009, pe vremea când era președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ar fi primit mită 170.000 de euro de la o companie IT pentru a încheia contracte de informatizare păguboase. El ar fi apelat la un om de afaceri ca să îl ajute să scape nu doar de proces și condamnare, ci și de sechestrarea averii, spun anchetatorii.

Irinel Popescu: Nu am promis, nu am oferit și nu am dat vreodată mită

Vineri, Șeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Fundeni, a declarat că totul este o „înscenare”, „în condițiile în care acuzațiile anterior lansate împotriva subsemnatului se dovedeau “ineficiente” în atingerea scopului urmărit”.

„În legătura cu informațiile difuzate în spațiul public în legătura cu trimiterea în judecată a subsemnatului pentru o presupusă mită promisă organelor judiciare, dosarul în discuție a îmbrăcat în “haina” juridică o înscenare minuțioasa orchestrată de organele de urmărire penală, în condițiile în care acuzațiile anterior lansate împotriva subsemnatului se dovedeau “ineficiente” în atingerea scopului urmărit. Reiterez cu această ocazie faptul că subsemnatul nu am promis, nu am oferit și nu am dat vreodată mită pentru a obține o soluție favorabilă în dosarele în care am fost cercetat.

Este total neadevărat faptul că aș fi cerut mită reprezentanților unei companii de IT și la fel de neadevărat este faptul că aș fi apelat la anumite persoane pentru ocoli legea și a obține soluții favorabile.

Am fost prins în această înscenare care va fi analizată de magistrați din perspectiva legalității și a compatibilității cu jurisprudența europeană”, a susținut Irinel Popescu.

DNA îl acuză că a încercat să mituiască un ofițer anticorupție

Cel puțin 100.000 de euro ar fi oferit Irinel Popescu pentru a-i îndupleca pe procurorii și ofițerii DNA. Care au intrat însă pe fir și au început să îl supravegheze la telefon și ambiental, atât pe doctor, cât și pe intermediar. Iată ce i-ar fi propus acesta unui ofițer DNA.

„Le dăm 100.000”

„A venit la mine și mi-a spus că oricât! ” (…) „Zi, dom’le, ce trebuie, că are bani! Ăsta e om de 50.000 de euro pe zi!”, (…) „Îți dau 100.000 euro”…” Eu îţi dau 100.000 dacă i le închide pe amândouă, da?…”…”Deci îi dăm o sută” … „Vorbesc eu cu IRINEL, vorbesc cu el… le dăm 100…” arată anchetatorii în rechizitoriul DNA citat de

Astfel, cu scopul de a obține cât mai multe dovezi legate intenția lui Irinel Popescu de scăpa de acuzațiile penale cu 100.000 de euro, procurorii DNA au apelat la martori, atât cu identitate reală, cât și protejată, care au primit oficial inclusiv dreptul de a-l asigura pe medic că sunt gata să accepte șpagă și favoruri medicale.

Procurorii spun că doctorul Irinel Popescu ar fi încercat să fie precaut, de teamă să nu fie prins. Mai ales atunci când s-ar fi întâlnit cu ofițerul de poliție judiciară care spera să îi închidă dosarul. Deși i-a cerut să lase telefonul deoparte, discuția a fost totuși înregistrată audio-video.

Doctorul Irinel Popescu respinge acuzația și susține că omul de afaceri minte. Doctorul Irinel Popescu susține că întreaga poveste ar fi o provocare a procurorilor.

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor ’90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro,

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie – Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

24 Mar, 22:33

Actualitate –

24 Mar, 22:22

24 Mar, 22:17

Ultima oră

24 Mar, 22:03

24 Mar, 20:48

24 Mar, 20:33

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/medicul-irinel-popescu-despre-acuzatiile-dna-din-dosarul-sau-de-dare-de-mita-e-o-inscenare-minutioasa-orchestrata-de-organele-de-urmarire-penala-19948685

Ultimă oră

Același autor