31 C
Satu Mare
15 iulie, 2024

Metoda cinică prin care Putin vrea să câștige în Ucraina: 70% din pierderile armatei ruse provin din infamele unități „Z” de pușcăriași

Din articol

Cinism și eficiență tipic rusești: 70% din pierderile armatei ruse în Ucraina aparțin așa-numitelor unități „de asalt Z” (cunoscute și sub numele de

), unități disciplinare alcătuite din foști pușcăriași pe care Putin le trimite zilnic cu scopul de a-i epuiza pe apărătorii ucraineni și a provoca pierderi pe care

pe câmpul de luptă, se arată într-un articol publicat pe rețelele sociale de un fost ofițer polonez de informații militare, specializat în analizarea și monitorizarea armatei ruse.

„Informațiile din surse deschise ne arată că aproximativ 70% dintre pierderile ireversibile suferite de armata rusă provin din aceste formațiuni speciale”, a precizat locotenent-colonelul în rezervă Maciej Korowaj, într-o postare publicată pe rețeaua X/Twitter.

Companiile de „asalt Z” reprezintă subunitățile principale de infanterie ușoară pe care rușii le aruncă zilnic asupra pozițiilor ucrainene în toate regiunile frontului.

Aceste unități disciplinare, compuse din pușcăriași, sunt atașate în special batalioanelor de parașutiști și de cercetare aflate în prima line. Procentul militarilor-pușcăriași e de cel mult 40% din totalul militarilor unității căreia sunt atașați și care acționează într-o anumită zonă a frontului, conform ofițerului polonez.

De la stabilirea, în decembrie 2022, a primelor „contingente speciale” formate atât din foști deținuți dar și din militari acuzați de insubordonare sau dezertori, ministerul rus al Apărării susține că recrutează zilnic între 250-1.500 de astfel de „voluntari”.

Unitățile de asalt Z pot fi „temporar” întărite cu un divizion de artilerie, o companie de tancuri ori cu vehicule ușor blindate „cu scopul măririi puterii de foc și deplasării rapide către linia de contact”.

Ministerul rus al Apărării a creat batalioane și chiar regimente similare inclusiv la nivelul brigăzilor și diviziilor armatei regulate, precum Regimentul 1219 Infanterie Motorizată, Divizia 20 de Infanterie Motorizată, Armata 8 rusă.

Ofițerul polonez de informații militare citează astfel dintr-un manual de instrucție al Armatei 8 ruse, parte a Grupului de Forțe „Sud” al Federației Ruse, datat ianuarie 2024.

Astfel, conform doctrinei militare ruse, compania de „asalt Z” reprezintă o unitate cu „un înalt nivel de independență și flexibilitate, creată temporar în afara actualei structuri militare alcătuite din unități regulate, cu scopul de a fi folosită pe loc în operațiuni care implică în special acțiuni complexe de luptă”.

Cum sunt alcătuite „unitățile de carne” ale armatei ruse și ce misiuni au pe câmpul de luptă

Subunitățile penale „Z” sunt create pentru a îndeplini două misiuni principale: Prima este de a întări „în permanență” unitățile de asalt (atât cele de manevră, cât și cele din rezerva permanentă), iar a două misiune e de a îndeplini misiuni de luptă în cadrul operațiunilor militare din Ucraina.

Astfel, dacă o companie de asalt regulată a armatei ruse are în mod normal 100 de militari, capacitatea sa de luptă poate ajunge la 261 militari, odată cu „adiția” companiei de „asalt Z”, ceea ce sporește în mod semnificativ capacitatea de luptă a unei astfel de subunități.

Un astfel de grup „mix” de asalt are următoarele sarcini:

desfășurarea acțiunilor de luptă în zone urbane și zone cu relief dificil

capturarea obiectivelor importante din apărarea inamicului (fortărețe, centre de comandă etc.)

operațiuni de sabotaj pe teritoriul inamic

operațiuni de căutare și anihilare a unităților inamice de sabotaj și recunoaștere

blocarea acțiunilor întreprinse de trupe speciale și distrugerea grupurilor de cercetare și sabotaj ale inamicului

dirijarea tirului de artilerie sau a bombardamentelor aeriene

O companie de „asalt Z” e alcătuită astfel:

Doi comandanți (militari din armata regulată, profesioniști, angajați pe bază de contract)

secția „Drone” (doi militari)

grupă de recunoaștere (8 militari)

4 grupuri de asalt (20 de militari/grup, 80 în total)

grupă de geniști/pionieri (5 militari)

grupă de evacuare medicală/MEDEVAC (3 militari)

Armamentul principal al militarilor din unitățile Z: armament ușor de infanterie (lansator de grenade, mitralieră de companie, puști-mitraliere, puști cu lunetă, arme de asalt) și grenade.

Subunitățile „de asalt Z” sunt rotite în prima linie la fiecare 3 zile. Instrucția celor care ajung în astfel de trupe durează între 10 și 15 zile.

Unitățile de „asalt Z” sunt în esență trupe de sacrificiu pe care armata lui Putin le aruncă în luptă pe frontul din Ucraina și care aduc aminte de „ștrafbat”-urile (de la „ștrafnoi batalion”, în rusă, adică „batalion penal”) înființate de dictatorul sovietic Iosif Stalin în Al Doilea Război Mondial

Batalioanele/unitățile de asalt-Z” reprezintă o denumire neoficială, intrată în uz și care combină practic expresia „batalion de asalt” cu litera „Z”, devenită simbolul invaziei ruse în Ucraina.

Instituirea de batalioane disciplinare „Z” reînvie practic „tradiția” Armatei Roșii din perioada celui De-al Doilea Război Mondial, când dictatorul sovietic Iosif Stalin a emis un ordin pentru înființarea batalioanelor disciplinare. Batalioanele disciplinare sovietice se numeau „ștrafbat”, de la „ștrafnoi batalion”, adică „batalion penal”, în limba rusă. Aceasta nu este prima oară când Putin apelează la tacticile lui Stalin: în 2022, armata rusă reînființa tradiția celebrelor

cu misiunea de a deschide focul în propriii militari care încearcă să se retragă din fața trupelor ucrainene.

6:1 raportul pierderilor ruse vs. ucrainene, conform Kievului. Sau 1:5, conform Moscovei

Raportul pierderilor dintre militarii ruși și cei ucraineni este în acest moment de șase la unu, în sensul că pentru fiecare militar ucrainean ucis sau rănit pe front, rușii pierd șase, a

Conform informațiilor publicate de armata ucraineană, Rusia a pierdut până acum peste 540.00 de militari (morți sau răniți).

La începutul lunii iunie, Vladimir Putin declara că ucrainenii au suferit

în acest război, fără a da însă cifre exacte.

O investigație realizată la finalul lunii iunie de două publicații independente ruse a dezvăluit că

în Ucraina. În luna februarie, Zelenski a prezentat primul bilanț oficial al pierderilor suferite de armata ucraineană: peste 31.000 de morți.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/metoda-cinica-prin-care-putin-vrea-sa-castige-in-ucraina-70-din-pierderile-armatei-ruse-provin-din-infamele-unitati-z-de-puscariasi-2857109

Ultimă oră

Același autor