25 C
Satu Mare
14 aprilie, 2024

Mii de pușcăriași se întorc în Rusia după ce și-au încheiat contractul cu grupul Wagner, anunță Prigojin

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat sâmbătă că peste 5.000 de pușcăriași și-au încheiat contractul cu organizația și au fost grațiați după ce au servit în forțele ruse timp de șase luni, relatează

„În acest moment, peste 5.000 de oameni și-au încheiat contractul cu PMC Wagner și au fost grațiați”, a spus Prigojin într-un mesaj audio publicat pe canalul său Telegram. „Procentul de persoane care au recidivat în cursul lunii este de 0,31, adică de 10-20 de ori mai mic decât cifrele standard înainte de operațiunea specială”, a mai spus el.

Armata privată a lui Prigojin s-a bazat în mare măsură pe recrutarea condamnaților din închisorile rusești, cu promisiunea unei grațieri gratuite și a unei compensații bănești dacă supraviețuiau șase luni pe câmpul de luptă. Grupul a încetat acum să mai recruteze din închisori. Săptămâna trecută, grupul transmitea că recrutează încă 30.000 de luptători și și-a concentrat eforturile pe cluburi sportive și săli de sport.

Ministerul Apărării de la Londra transmitea că

va afecta puternic grupul lui Prigojin, slăbindu-l semnificativ, în condițiile în care deja se confruntă cu probleme după ce Kremlinul i-a interzis să mai recruteze pușcăriași.

Timp de luni de zile, mercenarii lui Prigojin au dus lupte grele împotriva ucrainenilor la Bahmut, un oraș din estul Ucrainei cu o importanță strategică, și mai ales simbolică.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mii-de-prizonieri-se-intorc-in-rusia-dupa-ce-si-au-incheiat-contractul-cu-grupul-wagner-anunta-prigojin-2294519

Ultimă oră

Același autor