16.1 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

Nicușor Dan și Piedone au cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei. „Cîrstoiu nu are timp să crească în sondaje”

Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone au cele mai mari șanse să câștige cursa pentru Primăria Capitalei, în contextul „unui fel de non-combat din partea principalelor partide de dreapta și stânga din România” prin susținerea lui Cătălin Cîrstoiu, un candidat necunoscut de majoritatea bucureștenilor și care probabil va avea un timp extrem de scurt pentru a crește în sondaje, susține sociologul Andrei Roman, CEO Atlas Intelligence, vineri, la emisiunea „LIVE cu Rotaru și Kiss” de la Digi24.

și Piedone au în acest moment cele mai mari șanse să câștige Capitala. O spun din prisma unui fel de non-combat din partea principalelor partide de dreapta și stânga din România – PNL și PSD, care au decis să se unească și să aleagă un candidat necunoscut de majoritatea bucureștenilor și care probabil va avea un timp extrem de scurt pentru a crește în sondaje până la alegeri. În acest context, o bună parte din electoratul PNL se îndreaptă spre Nicușor Dan, și vorbesc de electoratul PNL care nu era deja cu Nicușor Dan înainte ca Cîrstoiu să fie anunțat”.

Astfel, potrivit sociologului, șansele lui Nicușor Dan de a atrage electoratul PNL au crescut după prezentarea candidatului comun cu PSD,

„În mod cert, pentru că electoratul PNL tinde să fie unul dintre electoratele mai ideologice și mai apropiate ca identitate de realitatea liberală. Există niște figuri chiar și astăzi. Nu mai sunt atâtea ca pe vremea anilor ’90, când aveau lideri mai vizibili în spațiul public. Dar chiar și acum există lideri liberali care ar fi putut să ducă o campanie PNL în București cu o legitimitate mai mare decât cineva din afara politicii și din afara politicii liberale.

Există un bazin electoral important pe care Nicușor Dan îl poate atrage prin alegerea care a fost făcută la nivelul Coaliției.

Asta funcționează și pentru Piedone. Există și un profil de electorat PSD, destul de fidel partidului, care poate se îndreaptă mai natural către cineva ca Piedone decât către domnul Cîrstoiu”, a afirmat Andrei Roman.

CEO-ul Atlas Intelligence spune că și Piedone are șanse destul de bune de a fi ales noul primar al Bucureștiului.

„Nicușor Dan a început mandatul cu o anumită încetineală pe care o și recunoaște. Spune că acum înțelege în sfârșit cum funcționează mașina”, a mai precizat acesta.

Andrei Roman susține că medicul Cătălin Cîrstoiu nu are șanse acum „din cauza incompatibilității celor două electorate”.

„Vorbim, în contextul alianței PSD-PNL, care a fost o alianță conjuncturală netestată electoral. Când a fost testată acum multă vreme, nu a funcționat prea bine. Acesta ar fi antecendetul istoric. Antecedentul de acum se dă în contextul unui guvern cu o popularitate destul de scăzută, a unui președinte care a împins această alianță, care are o popularitate destul de scăzută. Deci nu are ancore de popularitate”, a mai afirmat sociologul.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/nicusor-dan-si-piedone-au-cele-mai-mari-sanse-sa-castige-primaria-capitalei-cirstoiu-nu-are-timp-sa-creasca-in-sondaje-2732851

Ultimă oră

Același autor