20 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

O femeie și-a otrăvit prietena cu picături pentru ochi după ce i-a furat sute de mii de dolari

O femeie din statul american Wisconsin a fost găsită vinovată de otrăvirea prieteni sale cu o doză letală de picături pentru ochi și este acuzată că a furat sute de mii de dolari care îi aparțineau victimei, potrivit

După 10 ore de deliberări, tribunalul din Waukesha County a hotărât că Jessy Kurczewski (39 de ani) se face vinovată de uciderea intenționată a prietenei sale, Lynn Hernan (62 de ani), și de furtul a unor bunuri cu o valoare cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari.

Kurczewski a fost acuzată că a otrăvit apa de băut a lui Lynn cu tetrahidrozolină, o substanță chimică ce se regăsește în picăturile pentru ochi, ceea ce a dus la moartea acesteia, potrivit

Kurczewski a fost acuzată și de faptul că a furat aproape 300.000 de dolari care îi aparțineau victimei în cei doi ani dinainte de moartea ei.

Hernan a fost găsită „inconștientă” și „fără respirație” în casa ei din Pewaukee, Wisconsin, în octombrie 2018 cu o cantitate mare de medicamente zdrobite pe pieptul ei și pe o farfurie de lângă corpul ei.

Investigatorii au crezut inițial că Hernan a murit de la o supradoză, conform observațiilor preliminare. La acea vreme, Kurczewski le-a spus autorităților că a vizitat-o pe Hernan o dată la două zile timp de șase luni înainte de moartea ei pentru a avea grijă de ea și că femeia părea să aibă gânduri sinucigașe.

Însă, o rudă a lui Hernan a cerut autorităților să examineze medical victima – în urma examinării, s-a descoperit că victima a murit în urma ingerării unei doze letale de tetrahidrozolină.

Pe baza rezultatelor autopsiei, un doctor a ajuns în 2019 la concluzia că Hernan a fost ucisă și că nu s-a sinucis și nici nu a murit în urma unui accident.

Kurczewski a fost arestată și interogată de detectivi de șase ori. A respins în mod repetat acuzațiile care îi erau aduse, spunând că nu i-a dat victimei picături de ochi și nici nu a făcut să pară că Hernan s-a sinucis.

Cu toate acestea, acuzata a recunoscut mai târziu că i-a adus o sticlă cu apă în care fuseseră turnate șase sticluțe de picături de ochi.

Kurczewski a plâns în timp ce judecătoarea a citit verdictul în instanță. Aceasta își va afla pedeapsa pe 7 decembrie – ea ar putea primi închisoare pe viață pentru crima pe care a comis-o.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/o-femeie-si-a-otravit-prietena-cu-picaturi-pentru-ochi-dupa-ce-i-a-furat-sute-de-mii-de-dolari-2586823

Ultimă oră

Galerie Foto

Același autor