18.4 C
Satu Mare
21 iunie, 2024

Patru hoți din Iași, veniți la furat cabluri în comunele din zona Huși, arestați preventiv (FOTO)

15 martie 2023

7 ore ago

– Advertisement –

PRINȘI… Patru tineri din două comune ieșene, veniți la furat de cabluri de prin comunele arondate municipiului Huși, au fost prinși și arestați preventiv. Ei au acționat încă din februarie pe raza comunelor Arsura, Bunești-Averești și Drânceni, însă au avut ghinion pe 13 martie, când polițiștii Secției 4 Rurală Huși i-au prins în flagrant. Ieri, instanța Judecătoriei Huși a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru indivizii cu vârste între 17 și 28 de ani.

Deși erau numai buni de treabă și de câștigat un ban prin muncă cinstită, cei patru ieșeni au considerat că e mai simplu să se apuce de furat cabluri de la relețele de telefonie. După numai cinci nopți de „acțiune”, aceștia au făcut un prejudiciu considerabil, de 150.000 lei, spun polițiștii. „Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut 4 tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, din județul Iași, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată. Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au documentat și probat activitatea infracțională a patru bărbați, din comunele Moșna și Cozmești, județul Iași, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată, în perioada 22 februarie 2023 – 13 martie 2023, în comunele vasluiene Bunești-Averești, Arsura și Drânceni. În noaptea 12/13 martie 2023, un echipaj de poliție, din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, a surprins, în flagrant, pe raza localității Bunești, din comuna Bunești-Averești, pe trei dintre persoanele cercetate care transportau, folosind un autoturism înmatriculat în județul Iași, cablu de telecomunicații sustras anterior. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii cercetate ar fi sustras, în perioada 22 februarie 2023 – 13 martie 2023, componente (cabluri) din cadrul unor rețele de telecomunicații. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 150.000 lei. În cursul zilei de ieri, 13 martie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei patru tineri cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, 14 martie 2023, aceștia au fost prezentați Judecătoria Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, instanța de judecată dispunând față de aceștia măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui. Cercetările sunt continuate de către polițiștii hușeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/patru-hoti-din-iasi-veniti-la-furat-cabluri-in-comunele-din-zona-husi-arestati-preventiv-foto/

Ultimă oră

Același autor