20 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

Predoiu: Rezolvarea crimei din Sibiu e un mesaj pentru orice cetățean se gândește să încalce legea așa. Vor fi prinși oriunde merg

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că „rezolvarea” cazului de jaf urmat de crimă de la Sibiu reprezintă „un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranţa că poate scăpa prin fugă”. „Vor fi prinşi oriunde merg, mai devreme sau mai târziu”, arată Predoiu, conform News.ro.

Predoiu a declarat, luni, despre ancheta în cazul crimei de la Sibiu, că s-a lucrat intens, într-un colectiv extins, mulţumindu-le „poliţiştilor care au colaborat la rezolvarea acestui caz, inclusiv cooperare pe orizontală, aici, în ţară, cu privire la alte instituţii, dar şi cu parteneri externi, poliţişti din alte state”.

„Este meritul lor, al poliţiştilor, vreau să subliniez. Şi aş vrea să subliniez şi faptul că în sine rezolvarea acestui caz este un mesaj către orice cetăţean care şi-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranţa că poate scăpa prin fugă. Vor fi prinşi oriunde merg, mai devreme sau mai târziu. Deci salut, încă o dată, profesionalismul celor care au colaborat în acest caz, e meritul lor, în primul rând. Şi aş dori să mulţumesc şi, repet, instituţiilor din ţară care au sprijinit: servicii de informaţii. Şi procurorului general, cu care, de asemenea, s-a colaborat foarte bine”, a afirmat Predoiu, la România Tv.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte „dificultăţile procedurale”, este „o situaţie asupra căreia merită să se aplece Consiliul Superior al Magistraturii, dar aici sunt proceduri specifice pe care cei care le pot declanşa vor hotărî să o facă sau să nu o facă, depinde de ce informaţie au”.

Întrebat dacă, într-adevăr, magistratul care trebuia să decidă asupra propunerilor de arestare preventivă în lipsă şi-a închis telefonul, decizia fiind amânată de vineri pe sâmbătă şi ulterior pentru 22 noiembrie, deşi autorităţile din străinătate îi identificaseră pe doi suspecţi, Predoiu a răspuns: „În final s-au făcut toate procedurile legale, a fost respectată legea şi acţiunea poliţiştilor a fost încununată de succes”.

El a subliniat că rezultatul a fost obţinut în echipă, fiind vorba inclusiv de colaborarea internaţională.

„Dar eu profit de ocazie să subliniez şi faptul că, indiferent cât de mult s-ar colabora, s-ar lucra în echipă, s-ar munci, să ştiţi că în perspectivă fără dotarea Poliţiei Române, şi nu numai a Poliţiei, vorbesc şi de Jandarmerie, Poliţia de Frontieră şi aşa mai departe, toate armele ministerului, fără dotări corespunzătoare, fără salarizări, fără echipamente, fără tot ce are nevoie, un poliţist nu poate face performanţă pe termen lung. Practic, efortul acum investigativ este în cea mai mare măsură axat pe îndemânarea, pe cunoştinţele profesionale şi efortul poliţiştilor care ar trebui să dispună şi de alte mijloace logistice la dispoziţie. Asta este o altă discuţie”, a adăugat ministrul de Interne.

Poliția a prins

care l-au bătut și ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner. Tribunalul Sibiu a emis duminică mandate de arestare preventivă pe numele celor trei bărbați. Este vorba despre Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae și Laurențiu Ghiță.

Asupra omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost exercitate „multiple acte de violenţă” şi este posibil să fi fost

, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori în momentul în care au propus arestarea preventivă a bărbatului din judeţul Timiş acuzat că i-a ajutat pe cei trei suspecţi să comită jaful şi crima.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/predoiu-rezolvarea-crimei-din-sibiu-e-un-mesaj-pentru-orice-cetatean-se-gandeste-sa-incalce-legea-asa-vor-fi-prinsi-oriunde-merg-2586883

Ultimă oră

Același autor