14.5 C
Satu Mare
28 mai, 2023

Preşedintele Germaniei, la Sibiu: „Avem un veritabil război în Europa, după atacul Rusiei asupra Ucrainei”

Din articol

În prezent se desfăşoară „un veritabil război în Europa” a declarat joi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se află în vizită la Sibiu, împreună cu președintele Klaus Iohannis. Steinmeier a repetat apelul la unitate în UE și în NATO.

, alături de preşedintele Klaus Iohannis, cu reprezentanţii comunităţii germane din România.

„Ne întâlnim şi astăzi în condiţii speciale, condiţii cu care nu a mai crezut nimeni că ne vom reîntâlni. Avem un veritabil război în Europa, după atacul Rusiei asupra Ucrainei – atâta distrugere, atâtea victime şi asta deja de peste un an”, a spus Frank-Walter Steinmeier, potrivit traducerii oficiale, scrie Agerpres.

Președintele Germaniei şi-a început vizita de stat miercuri, la Bucureşti, când a avut o conferinţă de presă alături de omologul român.

„Ieri am utilizat această zi pentru a ne asigura reciproc de unitate în Uniunea Europeană şi în cadrul NATO şi că prietenia dintre două state, aşa cum sunt România şi Germania, este atât de importantă pentru a păstra pacea şi securitatea”, a arătat preşedintele Germaniei.

Steinmeier a mai fost la Sibiu

El şi-a amintit că prima sa vizită la Sibiu a fost când acest oraş a fost desemnat Capitală Culturală Europeană iar primar era Klaus Iohannis. „M-a fascinat de prima dată”, a mărturisit preşedintele Germaniei care este, de altfel, cetăţean de onoare al Sibiului.

Frank-Walter Steinmeier a evocat comunitatea germană din România, dar şi „comunitatea din ce în ce mai mare a românilor din Germania”.

„Cred că trebuie să onorăm ambele părţi şi să ştim că aduc şi şi-au adus o contribuţie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre ţările noastre şi la faptul că acestea sunt atât de strânse şi bazate pe încredere”, a adăugat el.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/presedintele-germaniei-la-sibiu-avem-un-veritabil-razboi-in-europa-dupa-atacul-rusiei-asupra-ucrainei-2361959

Ultimă oră

Același autor