26 C
Satu Mare
29 aprilie, 2024

Reproșuri în coaliția de guvernare. Rareș Bogdan, nemulțumit de negocierile cu protestatarii

Publicat la 16 ianuarie 2024, 14:20

Rareș Bogdan Sursa foto: Captura Video

Rareș Bogdan le reproșează lui Marcel Ciolacu și reprezentanților guvernului că nu i-au chemat mai devreme, la discuții, pe fermierii și transportatorii care au ieșit în stradă. În opinia sa, guvernul ar trebui să inițieze discuții pentru a evita prelungirea mișcărilor de stradă.

Rareș Bogdan s-a arătat nemulțumit de faptul că Marcel Ciolacu și ceilalți miniștri nu au negociat imediat cu fermierii și transportatorii care au ieșit la

. În opinia sa, negocierile trebuiau să înceapă imediat. Nu este singurul liberal care vine cu astfel de reproșuri la adresa premierului. Același lucru l-a afirmat și Florin Roman, vicepreședinte al

Rareș Bogdan, reproșuri pentru Ciolacu

Politicianul PNL îi reproșează premierului Marcel Ciolacu faptul că nu i-a chemat pe protestatari la negocieri din primele ore. Potrivit spuselor sale, dacă s-ar fi negociat rapid, imediat ce au început protestele, tensiunile nu s-ar fi amplificat.

„Cei care au venit din Botoșani, din Satu Mare, din Brăila sau de la Caracal până aici cu tractoarele, nu au venit de fericiți, nu au venit de bine ce le este. Și cred că s-a greșit că nu s-a vorbit cu ei în primele 48 de ore. Faptul că nu au avut acces în București se poate discuta”, a declarat Rareș Bogdan.

Politicianul a dat ca exemplu situații similare din trecut când foști premier, precum Radu Vasile, Teodor Stolojan sau chiar Nicolae Ciucă au inițiat imediat discuții cu oamenii din stradă. Ultima situație de acest fel a fost în vara trecută, când profesorii au ieșit în stradă pentru salarii, a arătat Rareș Bogdan.

„Dar așa cum Radu Vasile, Dumnezeu să-l odihnească, s-a dus și a stat cu demonstrații, așa cum Teodor Stolojan să-i dea Dumnezeu sănătate, a stat timp de 3 zile câte 16-17 ore cu cei care manifestau în

sau în Piața Universității la acea vreme, așa cum Nicolae Ciucă, în luna iunie a stat nu mai puțin de 12 zile în negocieri în cele din urmă a ajuns la încheierea grevei profesorilor” a mai spus Rareș Bogdan.

Întârzierea negocierilor a amplificat tensiunile

Politicianul Rareș Bogdan a mai spus că din cauza lipsei de reacție a miniștrilor, tensiunile au crescut. Iar protestatarilor care au ieșit în stradă în vecinătate de București li s-au alăturat și alții, din celelalte zone ale țării.

„Cred că la fel trebuia să procedeze și domnul Barbu. La fel trebuia să procedeze și domnul Grindeanu și toți ceilalți, pentru că de la 300 s-au făcut 3.000 sau 30.000″, a afirmat Rareş Bogdan, la un post de televiziune.

În acest context, pentru a nu scăpa lucrurile de sub control, politicianul PNL susține că ar trebui inițiate discuții serioase și aplicate. În opinia politicianului sunt lucruri care pot fi rezolvate și probleme ce nu pot fi soluționate. Însă, spune el, oamenilor trebuie să li se explice cum stă situația.

„Eu cred că nu trebuie să mai pierdem nici o oră nici o zi și ar trebui începute discuții extrem de serioase, extrem de aplicate. Sunt lucruri care pot fi rezolvate. Sunt lucruri care e foarte greu să le rezolvi sau aproape imposibil, dar trebuie explicat oamenilor”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan reia afirmațiile lui Florin Roman

Europarlamentarul nu este singurul liberal care consideră că

și miniștrii săi au greșit amânând negocierile. Un punct de vedere similar a prezentat, anterior, și vicepreședintele Florin Roman. El a afirmat, ca și Rareș Bogdan, că intervenția oficialilor, pentru calmarea situației, a întârziat prea mult. Drept urmare, protestele au escaladat și sunt mai greu de controlat.

„Eu mă așteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacție mai promptă în fața acestor nemulțumiri ale fermierilor și transportatorilor. Și mă așteptam ca încă din primul moment să se așeze la masa negocierilor. N-am înțeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult”, a spus Florin Roman.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/rares-bogdan-reprosuri-coalitie-proteste.html

Ultimă oră

Același autor