25 C
Satu Mare
14 aprilie, 2024

SATUL din România care a fost desemnat cea mai atractivă destinație rurală din lume. A concurat cu peste alte 130 de localități

Sursă Foto – PrimariaRasinari

Publicat: 14/03/2023, 12:10

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) anunţă, luni, că Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Village”, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Arabia Saudită. Oferta turistică a zonei a fost prezentată la eveniment în cadrul unui stand.

„Răşinari, unul dintre cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de „Best Tourism Village”, într-o ceremonie găzduită de Guvernul Arabiei Saudite şi organizată de UNWTO. Premiul va fi adus în România de către domnii Cătălin Canciu, secretar de stat MAT, şi primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan”, anunţă, luni, MAT, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieţi”, desfăşurat la AlUla – Arabia Saudită, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor pentru turism din întreaga lume, precum şi ambasadori, „ fapt ce a creat o ocazie unică de a promova angajamentul global de a transforma turismul într-un motor pentru dezvoltarea rurală”.

„Subiectul a fost reluat şi în cadrul discuţiilor informale pe care secretarul de stat Cătălin Canciu le-a avut cu ministrul turismului al Arabiei Saudite, Ahmed al Khateeb, şi cu secretarul general la UNWTO, Zurab Pololikashvili, din perspectiva eforturilor României de creştere a bunăstării comunităţilor din zonele rurale”, a mai transmis ministerul.

Instituţia a predcizat că Răşinari, din judeţul Sibiu, este marele câştigător al

în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei mondiale ”Best Tourism Villages”, lansată de UNWTO.

„Atmosfera în Mărginimea Sibiului a rămas neschimbată”

Satul a fost selectat din peste 130 de candidaturi, provenite din 57 de ţări.

Oferta turistică a zonei a fost prezentantă, la eveniment, în cadrul unui stand pus la dispoziţie de organizatori.

Satul Răşinari, aflat la doar câţiva kilometri de

face parte din zona denumită Mărginimea Sibiului.

Mărginimea Sibiului este o zonă etnografică unică în România situată la vest de

limitată la sud de valea Sadului şi la nord de valea râului Sălişte, ce cuprinde 18 localităţi: Boiţa, Sadu, Râu Sadului, Tălmaciu, Tălmăcel, Răşinari, Poplaca, Gura Râului, Orlat, Fântânele, Sibiel, Vale, Sălişte, Galeş, Tilişca, Rod, Poiana Sibiului şi Jina.

Potrivit autorităţilor locale din Sibiu, localităţile şi-au dezvoltat o economie mixtă, bazată pe agricultura, creşterea animalelor şi meşteşuguri tradiţionale, cu pondere deosebită pe oierit.

„Cea mai mare parte a satelor din zonă au păstrat puternice tradiţii spirituale şi etno-folclorice.

Deşi progresiv construcţiile moderne le-au înlocuit pe cele vechi tradiţionale, atmosfera în Mărginimea Sibiului a rămas neschimbată.

Costumele de sărbătoare de o eleganţă rară, brodate în negru şi alb sunt purtate cu mândrie de sărbători iar meşteşugurile moştenite din moşi strămoşi sunt practicate cu succes şi azi”, mai arată autorităţile locale, potrivit

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Sport –

21 Mar, 07:57

Știri –

21 Mar, 07:00

HOROSCOP –

21 Mar, 06:00

Ultima oră

Auto –

21 Mar, 03:11

Școala –

21 Mar, 02:12

Știri externe –

21 Mar, 01:48

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/satul-din-romania-care-a-fost-desemnat-cea-mai-atractiva-destinatie-rurala-din-lume-a-concurat-cu-peste-alte-130-de-localitati-19942287

Ultimă oră

Același autor