16 C
Satu Mare
29 martie, 2024

Sediul ISU Vaslui va fi demolat şi reconstruit

Sediul ISU „Podul Înalt” al judeţului Vaslui va fi demolat şi reconstruit, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, care are ca scop creşterea rezilienţei infrastructurii critice de răspuns la dezastre şi situaţii de urgenţă.

Sursa foto: Facebook/ISU Vaslui

În perioada 2019-2024 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează proiectul „Îmbunătăţirea Managementului Riscului la Dezastre” în cadrul căruia, printre alte clădiri incluse în proiect, va fi demolat şi reconstruit sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Proiectul derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României şi care drept scop creşterea rezilienţei infrastructurii critice de răspuns la dezastre şi situaţii de urgenţă.

În etapa preliminară demarării fiecărui subproiect, se realizează o analiză a riscurilor de mediu şi a riscurilor sociale asociate cu activităţile ce urmează a fi implementate.

În conformitate cu standardele şi politicile Băncii Mondiale, ISU Vaslui se asigură că impactul acestei investiţii asupra comunităţii şi a mediului este unul pozitiv, iar eventualele inconveniente provocate ca urmare a desfăşurării lucrărilor vor fi gestionate astfel încât efectele acestora să fie minime.

Pentru aceasta, a fost elaborat un Plan de Management de Mediu şi Social – PMMS, care a fost publicat şi poate fi consultat pe paginile de internet ale IGSU, ISU Vaslui, dar şi în format tipărit la sediul unităţii.

În plus, în data de 9 martie va avea loc o consultare publică.

În cadrul proiectului „Îmbunătăţirea Managementului Riscului la Dezastre”, a fost reconstruit şi recepţionat zilele trecute sediul Detaşamentului de pompieri din Mizil, din judeţul Prahova.

Proiectul de reconstruire a sediului Inspectoratului de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui şi a Detaşamentului de pompieri Vaslui se desfăşoară în tandem cu proiectul similar ce se va desfăşura în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. Cele două proiecte vor demara şi vor fi finalizate aproximativ în aceeaşi perioadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/sediul-isu-vaslui-va-fi-demolat-si-reconstruit-21663574

Ultimă oră

Același autor