2.1 C
Satu Mare
6 decembrie, 2023

Șeful Pentagonului a ajuns într-o vizită surpriză la Kiev

Din articol

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a sosit luni într-o vizită surpriză la Kiev, pentru a exprima sprijinul „atât acum, cât şi în viitor” al SUA pentru Ucraina în faţa invaziei ruse.

„Mă aflu astăzi aici pentru a transmite mesajul important că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina în lupta sa pentru libertate împotriva agresiunii ruse, atât acum, cât şi în viitor”, a declarat Lloyd Austin la scurt timp după sosirea la Kiev, potrivit AFP și Reuters, preluate de Agerpres.

Din motive de securitate, vizita nu fusese anunţată public.

Vizita lui Austin la Kiev are loc pe fondul sporirii divergenţelor în interiorul Congresului Statelor Unite cu privire la ajutorul pentru Ucraina. Lloyd Austin şi secretarul de stat Antony Blinken le-au cerut congresmenilor, la o audiere în luna octombrie, să menţină sprijinul american pentru Ucraina, secretarul apărării afirmând că, „în absenţa susţinerii SUA pentru Ucraina, Putin va reuşi”.

Cel mai mare sprijin pentru Ucraina

SUA sunt de departe cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Kiev, iar o scădere a asistenţei americane ar reprezenta o lovitură dificilă pentru eforturile Ucrainei de a elibera regiunile din sudul şi estul său ocupate de forţele ruse.

Ajutorul american este, de asemenea, esenţial pentru Ucraina întrucât contraofensiva lansată de armata sa în vara acestui an pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia nu a adus rezultatele aşteptate.

Pe de altă parte, o conferinţă comună SUA-Ucraina în domeniul industriei apărării va fi organizată la Washington pe 6-7 decembrie. Evenimentul este menit să încurajeze producţia internă de armament a Ucrainei, la 21 de luni de la declanşarea invaziei militare ruse împotriva ţării vecine.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/seful-pentagonului-a-ajuns-intr-o-vizita-surpriza-la-kiev-sua-vor-continua-sa-fie-alaturi-de-ucraina-2585659

Ultimă oră

Același autor