15.4 C
Satu Mare
8 septembrie, 2024

Serviciul german de informații interne BfV: Eforturile de sabotaj ale Rusiei în Europa sunt în creștere

susține că se constată o creștere a activităților rusești de sabotaj în Uniunea Europeană. Agenția a avertizat cu privire la indicii conform cărora spionii ruși au verificat potențialii agenți recrutabili în cadrul firmelor germane, prin studierea profilurilor din rețelele sociale. „Scopul ar fi fost acela de a identifica persoane care ar putea fi susceptibile la încercările Rusiei de a exercita influență sau de a iniția sabotaje”, a declarat agenția într-un aviz de securitate difuzat vineri, relatează

Potrivit BfV, amploarea eforturilor de sabotaj ale Rusiei în Europa este legată de războiul în curs din Ucraina, precum și de tensiunile crescute dintre Rusia și Occident.

„Cazurile observate în întreaga Europă din 2023 și indicii din ce în ce mai multe privind posibile activități în Germania au condus în prezent la o evaluare ajustată: există un risc crescut de activități de sabotaj sau de acte pregătitoare corespunzătoare în Germania”, a declarat agenția.

În același timp, au continuat să fie observate atacuri cibernetice ale hackerilor proruși asupra site-urilor web ale companiilor și agențiilor guvernamentale germane.

Până în prezent, efectele unor astfel de atacuri ale așa-numitelor grupuri „hacktiviste” au fost în mare parte limitate, iar site-urile web afectate au fost deconectate doar temporar, potrivit comunicatului.

Mai multe cazuri de incendiere sau tentativă de incendiere (

, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice – n.r) sunt în prezent investigate în alte țări europene. De asemenea, sunt în curs investigații cu privire la activități de vandalism și propagandă care ar putea fi atribuite serviciilor de informații ruse, potrivit BfV.

Agenții novici – în principal tineri vorbitori de limbă rusă cu opinii pro-Kremlin care doresc să câștige bani rapid – sunt recrutați în aceste scopuri, a susținut agenția.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/serviciul-german-de-informatii-interne-eforturile-de-sabotaj-ale-rusiei-sunt-in-crestere-in-europa-2874831

Ultimă oră

Același autor