17.1 C
Satu Mare
duminică, 2 octombrie, 2022

Sindicaliştii din penitenciare reclamă condiţiile de muncă: În unele unităţi, ca în Evul Mediu / Unii directori, interesaţi doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu

astăzi, 18:09

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă, marţi, că îmbunătăţirea condiţiilor de lucru este ”prioritatea zero”. Sindicaliştii susţin că în unele unităţi se lucrează ca în Evul Mediu, iar directorii sunt interesaţi doar să nu uite PIN-ul de la card.

”În ultimul deceniu, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale poliţiştilor de penitenciare a devenit o cvasi-măsură a angajatorului. Mascată în spatele îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie pentru deţinuţi şi în spatele reparaţiilor curente ale spaţiilor de cazare, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă era o “păcăleală” a subalternilor de către directorii puşcăriilor. În realitate, condiţiile de muncă din penitenciare sunt la genunchiul boarştei. Şi această povară cade tot pe umerii directorului general Dan Halchin, care a preluat o poliţie penitenciară scârţâindă, debusolată şi cu multe gunoaie sub preş”, au transmis, marţi, reprezentanţii FSANP.

Sindicaliştii afirmă că au semnalat directorului general faptul că în unele penitenciare condiţiile de muncă sunt la nivelul Evului Mediu, exemplu fiind unitatea de la Satu Mare).

De asemenea, potrivit sindicaliştilor, unii directori ”au fost interesate doar să nu uite PIN-ul de la cardul de salariu”.

”Nu este vina FSANP ca actualul director general Dan Halchin a preluat un sistem fără azimut. Nu este nici vina directorului general că s-a înhămat la o căruţă care era poziţionată înaintea boilor, însă are datoria legală şi morală să depună tot efortul instituţional şi să rezolve problemele din competenţa sa. Suntem realişti că peste noapte nu se poate rezolva ce s-a degradat in 10 ani, însă FSANP va insista până când condiţiile de muncă din poliţa penitenciară vor trece de etapa de plutire şi vor fi capabile să dea la vâsle, metaforic vorbind”, a mai transmis organizaţia sindicală.

La şedinţa dintre organizaţiile sindicale şi conducerea ANP, vicepreşedintele FSANP, L. G. Bran a propus conducerii ANP, ”să transmită unităţilor dispoziţia de a identifica locurile de muncă cu privire la care este necesară îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”.

Sursa: https://www.news.ro/social/sindicalistii-din-penitenciare-reclama-conditiile-de-munca-in-unele-unitati-ca-in-evul-mediu-unii-directori-interesati-doar-sa-nu-uite-pin-ul-de-la-cardul-de-salariu-1922400920442022091820864777

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,038FaniÎmi place
211CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus