10 C
Satu Mare
29 aprilie, 2024

Spital din România, obligat să plătească daune morale unei familii al cărei membru decedat a fost încurcat cu o altă persoană

Un spital din România a fost obligat de instanţă să plătească daune morale, după ce o familie a descoperit că au îngropat persoana greșită.

Sursa foto: GettyImages

S-a întâmplat în 2020 când soţia şi cei doi copii ai unui bărbat care a murit de Covid-19 au dat în judecată Spitalul Municipal Carei şi un angajat al instituției.

Astfel, familia bărbatului a cerut daune morale în valoare de 300.000 de lei pe motiv că nu au putut vorbi cu soțul, respectiv tatăl, în ultimele clipe ale vieții lui, iar după deces familia a primit

l unei femei, bărbatul fiind înmormântat de o altă familie.

„A solicitat de fiecare dată să poată vorbi telefonic cu el sau măcar să le audă vocea pentru a-l încuraja şi a-i spune că îi sunt alături în aceste momente dificile, însă, de fiecare dată li s-a promis că vor vorbi cu el, însă nu au reuşit nici măcar să îi audă vocea sau el să-i audă pe ei, deoarece nu le-a fost facilitată convorbirea telefonică”, a arătat avocatul familiei în proces.

În 14 septembrie, familia a fost anunțată că bărbatul a murit, iar pentru identificarea cadavrului și ridicarea decedatului au primit data de 18 septembrie.

În acest timp, îngrijitorul din cadrul spitalului Municipal Carei, responsabil de curățenie şi eliberarea cadavrelor a încurcat corpurile neînsuflețite, bărbatul decedat fiind predat unei alte familii.

Recomandare din top articole

„Pierderea soțului şi a celui care le-a fost tată, urmată de încurcarea cadavrelor le-a cauzat traume de ordin psihic grave şi retarde, manifestate în prezent”, a arătat avocatul familiei reclamante în proces.

Cele două familii implicate în acest incident grav au depus plângeri în urma cărora s-au deschis două dosare penale, care însă au fost ulterior clasate, notează

În acest context, Tribunalul Satu-Mare a admis recent în parte solicitarea familiei bărbatului decedat și a dispus achitarea, de către îngrijitor și spital a unor daune morale de 15.000 de lei, câte 5.000 de lei pentru fiecare dintre reclamanți.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/spital-romania-daune-morale-familie-tata-decedat-covid-cadavre-incurcate-701853.html

Ultimă oră

Același autor