7.9 C
Satu Mare
18 aprilie, 2024

Surpriză în Superligă. Hermanstadt a învins la scor Farul, la inaugurarea noului stadion din Sibiu

10 dec 2022, 21:21

Facebook FC Hermanstadt

FC Hermanstadt a învins liderul Superligii, Farul Constanţa.

FC Hermannstadt a surclasat liderul Superligii de fotbal, Farul Constanţa, cu scorul de 4-0 (1-0), sâmbătă seara, în etapa a 20-a, la inaugurarea noului stadion Municipal din Sibiu.

Silviu Balaure (2, 54), Valentin Buhăcianu (71 – penalty) şi Petrişor Petrescu (90+4 – penalty) au marcat golurile echipei de pe Cibin, într-un meci în care fiecare formaţie a avut câte un jucător eliminat. Mihai Popescu (Farul, 66) şi Saeed Issah (FC Hermannstadt, 76) au primit cartonaşe roşii, după consultarea VAR-ului, pentru faulturi dure la Daniel Paraschiv, respectiv Romario Benzar.

Balaure a deschis scorul după doar 90 de secunde, acesta fiind al patrulea cel mai rapid gol al sezonului. Cel mai rapid gol al stagiunii a fost reuşit de Alexandru Oroian, după 66 de secunde, pentru FC Hermannstadt, în partida cu Chindia Târgovişte (1-1), din etapa a doua. Al doilea a fost înscris de Vitalie Damaşcan, pentru FC Voluntari, după 67 de secunde, în meciul cu UTA de la Arad (1-1), din etapa a 18-a. Al treilea cel mai rapid gol a fost semnat de malgaşul Dorian Bertrand, pentru FC Argeş, după 79 de secunde în partida câştigată cu UTA (2-0), în prima etapă.

Farul, care venea după 8-0 cu FC Botoşani în campionat, a pierdut doar al doilea său meci din acest campionat (3-4 cu Universitatea Craiova, în etapa a 9-a). Farul venea după zece etape fără înfrângere, opt victorii şi două egaluri. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi avea cea mai bună apărare din campionat.

FC Hermannstadt avea doar o victorie în precedentele nouă etape (două egaluri şi şase eşecuri).

În tur, scorul a fost egal, 0-0.

Noua arenă recent finalizată, printr-o investiţie de aproximativ 30 de milioane de euro, are o capacitate de 13.013 de locuri, dintre care 250 în sectorul VIP.

Suprafaţa de joc măsoară 105 metri lungime pe 68 lăţime, iar gazonul este natural, cu încălzire, degivrare, drenaj şi sistem de irigaţie.

AFC Hermannstadt – FC Farul Constanţa 4-0 (1-0), Stadion Municipal – Sibiu

Au marcat: Silviu Balaure (2, 54), Valentin Buhăcianu (71 – penalty), Petrişor Petrescu (90+4 – penalty).

Cartonaşe roşii: Mihai Popescu (Farul, 66), Saeed Issah (FC Hermannstadt, 76).

Arbitru: Bogdan Dumitrache; arbitri asistenţi: Valentin Avram, Andrei Constantinescu; al patrulea oficial: Iulian Dima (toţi din Bucureşti)

Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitru asistent video: Stelian Slabu (Braşov)

Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) – CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) – LPF, scrie Agerpres.

Farul Constanța – FC Botoșani 8-0. Scorul campionatului în Liga 1

Farul Constanţa a reuşit, duminică, scorul acestui sezon al Superligii de fotbal, 8-0 (2-0) cu FC Botoşani, pe teren propriu, în etapa a 19-a.

Liderul s-a impus prin golurile marcate de Constantin Grameni (11), Denis Alibec (45+2, 77, 88), Alexi Pitu (51), Vlad Morar (66, 69) şi David Kiki (81), dar constănţenii au profitat de faptul că FC Botoşani a jucat în inferioritate numerică din min. 31, când Alin Şeroni a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător la Gabriel Torje.

20 Martie 2023, 20:16

Sursa: https://www.dcnews.ro/surpriza-in-superliga-hermanstadt-a-invins-la-scor-farul-la-inaugurarea-noului-stadion-din-sibiu_898261.html

Ultimă oră

Același autor