14.5 C
Satu Mare
28 mai, 2023

Topul revistei TIME a celor mai spectaculoase locuri din lume, în 2023. Printre ele este și un oraș din România

Din articol

Revista TIME a lansat lista anuală a celor mai frumoase locuri din lume, iar printre ele se află și un oraș din România. Anual, TIME întocmește această listă în baza recomandărilor făcute de corespondenții și colaboratorilor externi, dar care apoi sunt verificate de editorii publicației.

„Lista pe care am selectat-o reflectă câteva tendințe mari ale călătoriilor în acest moment: sustenabilitate și autenticitate. Multe locații de pe această listă oferă modalități de a le permite turiștilor să le viziteze cu un impact scăzut asupra mediului. De asemenea, multe destinații le oferă călătorilor experiențe locale unice ”, a declarat pentru CNN Emma Barker Bonomo, redactor senior la

Destinații din America

Vancouver din Canada este cunoscut pentru activitățile în aer liber, dar anul acesta atracțiile de interior au fost remarcate de TIME. Orașul tocmai a fost inclus în Ghidul Michelin (primul oraș canadian după Toronto care a ajuns în ghid), iar Muzeul Chinezo-Canadian se va deschide în curând în cartierul chinezesc istoric al orașului.

Micul oraș Bozeman, din Montana, a devenit o atracție pe timpul pandemiei. A înregistrat o creștere economică foarte mare și au fost înființate foarte multe centre de sănătate și îngrijire.

Washington D.C. este un oraș cu o viață culturală intensă, care oferă locuri de cazare absolut spectaculoase. Mai la sud, în Mexic, Guadalajara este una din recomandările TIME.

Parcul Național Torres del Paine din Chile este locul ideal pentru un safari, iar Peru merită să fie o destinație în sine, spune TIME.

Destinații din Europa

Dijon, din Franța, este alegerea TIME, iar din Italia parcul național Pantelleria este considerat cea mai spectaculoasă destinație.

În listă a fost inclus și orașul Timișoara, care este Capitală Culturală Europeană în 2023 și va organiza multe concerte, expoziții și festivaluri.

Orașul albanez Berat are o istorie bogată, iar cei de la TIME l-au ales și pentru „ospitalitatea excepțională”.

Destinații din Asia și Pacific

Insula Cangurului din Australia a fost devastată de incendiile de vegetație din 2019-2020, dar între timp a redevenit un paradis al faunei sălbatice, cu vegetație luxuriantă.

Arhipelagul Tuamotu din Polinezia Franceză este o destinație perfectă pentru surfing, în timp ce alegerea din Japonia este orașul Nagoya. Stațiunea Jeju din Coreea de Sud a fost de multă vreme cunoscutăă pe plan intern, dar acum drama de pe Netflix, „Our Blues”, a atras atenția internațională asupra ei.

Destinații din Orientul Mijlociu și Africa

Aqaba este singurul oraș de coastă al Iordaniei, iar peisajul uluitor al regiunii a fost de fapt planeta Arrakis din „Dune”.

Musanze, Rwanda, este poarta de acces către Parcul Național al Vulcanilor, care tocmai a anunțat planuri de extindere și că găzduiește rarele gorile de munte.

Lista completă a revistei TIME cu cele mai spectaculoase locuri din lume în 2023

Tampa, Florida

Valea Willamette, Oregon

Rio Grande, Puerto Rico

Tucson, Arizona

Parcul Național Yosemite, California

Bozeman, Montana

Washington DC.

Churchill, Manitoba

Dijon, Franța

Pantelleria, Italia

Napoli, Italia

Aarhus, Danemarca

St. Moritz, Elveția

Timișoara, România

Sylt, Germania

Berat, Albania

Brisbane, Australia

Insula Cangurului, Australia

Mexico City

Guadalajara, Mexic

Parcul Național Torres del Paine, Chile

Pantanal, Brazilia

Medellín, Columbia

Ollantaytambo, Peru

Roatán, Honduras

Ladakh, India

Mayurbhanj, India

Nagoya, Japonia

Isan, Thailanda

Phuket, Thailanda

Insula Jeju, Coreea de Sud

Luang Prabang, Laos

Giza și Saqqara, Egipt

Chyulu Hills, Kenya

Musanze, Rwanda

Rabat, Maroc

Dakar, Senegal

Parcul Național Loango, Gabon

Peninsula Freetown, Sierra Leone

Marea Roșie, Arabia Saudită

Aqaba, Iordania

Sharjah, Emiratele Arabe Unite

Arhipelagul Tuamotu, Polinezia Franceză

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/vacante/topul-revistei-time-a-celor-mai-spectaculoase-locuri-din-lume-in-2023-printre-ele-este-si-un-oras-din-romania-2292405

Ultimă oră

Același autor