23.9 C
Satu Mare
28 aprilie, 2024

VIDEO: Inundațiile devastează mai multe sate din Congo

Peste 175 de persoane au fost ucise în estul Republicii Democrate Congo după ce ploile abundente au provocat inundații în satele Bushushu și Nyamukubi.

Inundațiile devaastatoare din estul Republicii Democrate Congo de vineri (5 mai) au ucis zeci de persoane și au distrus clădiri.

Precipitațiile din provincia Kivu de Sud au provocat revărsarea râurilor cu o zi înainte, inundând satele Bushushu și Nyamukubi.

Oamenii au fost văzuți săpând în noroi pentru a recupera cadavrele.

Supraviețuitorii s-au adunat în fața unui șopron de lemn în care lucrătorii Crucii Roșii au așezat cadavrele unele peste altele.

Unii descriu pierderi inimaginabile.

„Mi-am pierdut soțul și acum am rămas cu cinci copii”.

„Mi-am pierdut soția și șaisprezece dintre copiii mei, toți au dispărut. Acum sunt singur în casa mea”.

Liderul unui grup al societății civile, Martin Ngonyozi, a declarat că oamenii nu au unde să locuiască și nu au ce să mănânce.

Zeci de răniți erau tratați la principalul spital din teritoriu, unde Dr. Norbert Walangulu a declarat că nu există suficiente medicamente și echipamente pentru a-i trata corespunzător.

Este o oportunitate, spune el, de a trimite un mesaj că în timpul dezastrelor trebuie să fim salvați și ajutați cu materiale necesare.

Inundațiile și alunecările de teren nu sunt neobișnuite în Kivu de Sud, care împarte granița cu Rwanda… unde, săptămâna aceasta, ploile abundente au ucis 130 de persoane și au distrus peste 5.000 de case.

Urmărește România Liberă pe

2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.

Franța continuă să piardă influență în teritoriile sale de peste mări și în zonele de interes strategic, cedând locul Chinei în regiunea Pacificului și…

Scafandrii au recuperat, din râul Mureș, cadavrul unui bărbat care era dat dispărut după catastrofa de pe Mureș, produsă în ziua de duminică, 30…

Speculațiile privind mutarea lui Messi în Orientul Mijlociu continuă, iar antrenorul lui Al-Hilal, Ramon Diaz, a răspuns la zvonurile din presă. „Vom vedea!”, a…

Sursa: https://romanialibera.ro/video/video-inundatiile-devasteaza-mai-multe-sate-din-congo/

Ultimă oră

Același autor