15.4 C
Satu Mare
8 septembrie, 2024

Viktor Orban ia apărarea Rusiei în discursul de la Băile Tușnad: Occidentul nu se comportă rațional

Din articol

Premierul Viktor Orban a declarat sâmbătă, în cadrul discursului său tradițional de la Băile Tușnad, că Rusia este descrisă ca țară neo-stalinistă, dar această imagine nu este adevărată. El mai spune că Rusia este un stat logic, calm și previzibil, în timp ce comportamentul Occidentului este irațional, potrivit MTI.

„Rusia este descrisă ca o țară rigidă neo-stalinistă, această imagine nu este adevărată. Rusia este prea mare (în termeni de suprafață) pentru populația sa și este, de asemenea, „sub conducere hiper-rațională”, o țară condusă, adică logică, calmă și previzibilă. În schimb, comportamentul Occidentului nu este rațional. După cum a spus prim-ministrul, „pe cer au apărut doi sori și a apărut o contradicție sub forma ascensiunii Chinei și a Asiei, care ar trebui gestionată, dar noi nu suntem capabili”, a afirmat Viktor Orban.

El a menționat apoi necesitatea de a încerca să înțelegem logica aparent irațională a Occidentului. „Dacă Occidentul acționează și se comportă logic, dar noi pur și simplu nu îl înțelegem?” – a întrebat prim-ministrul. Dacă înțelegem răspunsul la această întrebare, putem înțelege, de asemenea, de ce Ungaria se ciocnește în mod regulat cu omologii occidentali ai UE pe teme geopolitice”, a spus el.

Orban susține că Europa este formată din state naționale, în timp ce în gândirea occidentală, statele naționale nu mai există. „Statele naționale sunt suverane, adică au capacitatea de a-și stabili independent politicile externe și interne. În concepția noastră, statul-națiune este înrădăcinat într-o anumită cultură; are un set comun de valori, pe baza căruia cerințele morale comune sunt derivate dintr-un consens comun”, subliniază premierul ungar.

Statele naționale, în opinia sa, „au o bază biblică, care va fi judecată la sfârșitul timpului”. „Occidentul, pe de altă parte, neagă existența statelor naționale și, în consecință, neagă existența unei culturi și a unei morale publice comune”, spune Orban.

„Europa va trebui să plătească prețul acestei aventuri de război”

Premierul Ungariei a menţionat, printre altele, că oficialii de la Bruxelles îl condamnă pentru „misiunea de pace”, însă el consideră că eforturile sale reprezintă o „misiune creştină”, iar în calitate de creştin „eşti obligat să treci la fapte”.

„Trump ante portas”, a transmis Orban, parafrazând o expresie în latină, adică „Trump se află la porţile noastre”, şi a susţinut că, dacă Europa nu va avea o politică a păcii, iar Trump va câştiga alegerile din SUA, atunci UE va trebui „să îşi recunoască înfrângerea” şi să suporte consecinţele pentru că a susţinut războiul, potrivit traducerii oficiale.

„Uniunea Europeană va trebui să plătească preţul acestei aventuri de război şi asta ne va afecta şi pe noi”, a declarat Viktor Orban.

El a menţionat că a avut, vineri, o convorbire cu Donald Trump, căruia i-a spus că se află în Transilvania, unde va susţine o prelegere în cadrul Universităţii de Vară de la Tusvanyos, iar acesta i-a cerut să transmită salutările sale tuturor participanţilor la eveniment.

Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească de la Băile Tuşnad, ajunsă la ediţia cu numărul 33, s-a desfăşurat în perioada 23-28 iulie şi a fost organizată de Consiliul Tineretului Maghiar din România şi Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria, în parteneriat cu Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania şi a avut ca temă „Pe drumul drept”.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/viktor-orban-ia-apararea-rusiei-in-discursul-de-la-baile-tusnad-occidentul-nu-se-comporta-rational-2874799

Ultimă oră

Același autor