8.4 C
Satu Mare
28 aprilie, 2024

Zelenski: „Războiul nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, luni, cu CEO-ul Fox Corporațion, Lachlan Murdoch, în capitala Ucrainei, întâlnire catalogată de Kiev drept un „semnal foarte important” de sprijin într-un moment în care atenția presei globale s-a mutat de la războiul din Ucraina, relatează

. Zelenski i-a mărturisit lui Murdoch că războiul „se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu o vom face”.

Fiul cel mare al magnatului mass-media Rupert Murdoch, Lachlan , este o figură importantă în mass-media, cu o audiență republicană. Vizita sa vine în contextul în care în Ucraina cresc îngrijorările cu privire la ajutorul militar și economic promis de americani, în timp ce războiul cu Rusia nu pare că se apropie de final.

În Congres există o diviziune tot mai mare în privința ajutorului pentru Kiev, iar alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie anul viitor, îl pot aduce din nou pe Donald Trump la putere, după ce a criticat sprijinul pentru Ucraina, precizează sursa citată.

„Șeful statului (Zelenski) i-a mulțumit lui Lachlan Murdoch pentru vizita sa și a subliniat că este un semnal foarte important de sprijin pentru Ucraina, chiar în momentul în care atenția lumii este îndreptată spre alte evenimente”, a transmis biroul președintelui ucrainean.

Zelenski s-ar referi la războiul dintre Israel și Hamas, care a dominat presa internațională de mai bine de o lună și a deturnat în mod semnificativ atenția presei globale de la războiul din Ucraina, care se apropie de 21 de luni în această săptămână.

Volodimir Zelenski subliniază că este vital ca lumea să știe în continuare ce se întâmplă în Ucraina, precizând că războiul „nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori”.

„Pentru noi, pentru războinicii noștri, acesta nu este un film. Acestea sunt viețile noastre. Aceasta este o muncă grea zilnică. Și nu se va termina atât de repede pe cât ne-am dori, dar nu avem dreptul să renunțăm și nu o vom face. ”, a spus Zelenski, citat de biroul său.

El a declarat că jurnalistul Fox News, Benjamin Hall, care a fost grav rănit în timp ce relata despre războiul din Ucraina anul trecut, și jurnalistul The Sun, Jerome Starkey, au fost, de asemenea, invitați la întâlnirea cu Murdoch.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/zelenski-razboiul-nu-se-va-termina-atat-de-repede-pe-cat-ne-am-dori-2586833

Ultimă oră

Același autor