20 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

Zelenski sosește la Hiroshima pentru summitul G7

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit sâmbătă (20 mai) în orașul japonez Hiroshima pentru a participa la summitul liderilor Grupului celor Șapte (G7) din oraș, pentru a susține eforturile țării sale de a contracara invazia Rusiei – pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, potrivit Reuters.

Zelenski, purtând hainele sale obișnuite de culoare verde măsliniu, a coborât dintr-o aeronavă a guvernului francez.

Prezența liderului ucrainean la summitul G7, într-un oraș care a fost primul care a suferit un atac nuclear, a scos în evidență îngrijorările guvernelor occidentale cu privire la amenințarea nucleară reprezentată de Rusia.

Zelenski a ajuns la Hiroshima pentru summitul G7, amenințarea nucleară a Rusiei fiind una foarte serioasă

În cadrul unei emisiuni de la un post tv din Rusia s-a discutat despre posibilitatea

în conflictul din Ucraina, chiar lângă România.

Una dintre persoane din studio a sugerat că pentru a se evita izolarea completă pe plan internațional a Rusiei ar trebui că atacul nuclear să aibă loc într-o zona cu populație redusă precum regiunea ucraineană Transcarpatia. Regiunea cu o populație de 1,2 milioane de persoane se află în nordul județelor Satu Mare și Maramureș din România.

„Din păcate este adevărat că Vestul a ajuns la un acord cu China și India că în cazul în care noi folosim o armă nucleară tactică și există multe victime să ne întoarcă spatele, atât China cât și India (….) Există însă un teritoriu fără populație. Vorbesc de Transcarpatia – ce face legătură cu Polonia (…) sunt acolo nouă zone de trecere: artere de trasport, poduri, tunele; și aproape nimeni nu trăiește acolo. Nu vorbim de ( utilizarea) a 20 de kilotone de explozibil că la Hiroshima și Nagasaki, dar 2-3 kilotone pot distruge exact ce armele convenționale nu pot”, a declarat unul dintre propagandistii ruși în cadrul emisiunii, transmite orange.ro.

Ce sunt armele nucleare

Armele nucleare tactice sunt focoase nucleare mici destinate utilizării pe câmpul de luptă sau pentru o lovitură limitată. Președintele rus este cel care ia decizia finală atunci când vine vorba de utilizarea armelor nucleare, atât strategice, cât și non-strategice, conform doctrinei nucleare a Rusiei.

În luna aprilie, Miniștrii de externe din Grupul națiunilor puternic industrializate (G7) au avertizat că Rusia va suportă „consecințe grave” pentru orice utilizare a armelor chimice, biologice sau nucleare, iar cei care sprijină Moscova în invazia din Ucraina se vor confruntă cu „costuri severe”.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații.

A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate” pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.

21 mai 2023

Adunarea Națională Moldova Europeană, inițiată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se desfășoară în ziua de duminică, 21 mai 2023. Principalele evenimente, cu cel mai…

Premierul negociază cu sindicatele din Educație, pe parcursul zilei de duminică, 21 mai 2023, cu o zi înaintea momentului în care profesorii ar putea…

Un om a murit iar altul a fost rănit după o explozie la un automobil aflat la o stație de alimentare cu gaz. Stația este…

Sursa: https://romanialibera.ro/video/zelenski-soseste-la-hiroshima-pentru-summitul-g7/

Ultimă oră

Același autor