20 C
Satu Mare
8 septembrie, 2024

Zi de doliu la Premariacco, după ce trupul neînsufleţit al lui Cristian a fost găsit la 24 de zile de la tragedia de la Natisone

astăzi, 08:09

Primarul localităţii Premariacco, Michele De Sabata, a declara luni zi de doliu local, după ce trupul neînsufleţit al lui Cristian Molnar a fost găsit la 24 de zile de la tragedia de pe râul Natisone.

La aproape o lună de la tragicul eveniment din 31 mai, trupul lui Cristian Casian Molnar, care plecase să sărbătorească mpreună cu prietena sa Bianca Doros, 23 de ani, şi cu prietena sa Patrizia Cormos, 20 de ani, pe plaja Premariacco, pe râul Natisone, a fost găsit. Acesta se afla sub o stâncă, în interiorul unui tunel acoperit, de asemenea, cu crengi, într-o zonă care fusese deja căutată, dar în care era dificil să se intre. Descoperirea a fost posibilă datorită scăderii nivelului apei în ultimele zile.

Trupurile celor două tinere prietene, Patrizia Cormos şi Bianca Doros, fuseseră deja recuperate la 2 iunie, ele fiind înmormântate la Satu Mare.

Conform informaţiilor, cadavrul nu se afla foarte departe de Podul Roman din Premariacco, unde tinerii au fost prinşi de inundaţiile râului şi de unde au început să ceară ajutor.

Din 31 mai, căutările au continuat fără încetare. Înşişi membrii familiei lui Cristian, împreună cu fratele său, Petru Radu, care a fost zi şi noapte alături de căutători pe malul râului Natisone, au cerut să se facă tot posibilul în speranţa de a-l găsi pe băiat încă în viaţă.

Pentru luni, primarul din Premariacco, Michele De Sabata, a declarat o zi de doliu public, iar duminică au bătut clopotele în micuţa localitate.

„Este un moment important, îl aducem pe Cristian la familia sa şi mă gândesc şi la România, care îl aşteaptă”, a adăugat primarul, subliniind legătura profundă care îl uneşte pe Cristian de ţara sa natală.

Potrivit presei italiene, întreaga comunitate din Premariacco se va reuni pentru a comemora viaţa lui Cristian şi pentru a oferi sprijin familiei în aceste momente de mare tristeţe.

Sursa: https://www.news.ro/externe/zi-de-doliu-la-premariacco-dupa-ce-trupul-neinsufletit-al-lui-cristian-a-fost-gasit-la-24-de-zile-de-la-tragedia-de-la-natisone-1922400924312024060821640713

Ultimă oră

Același autor