5 C
Satu Mare
26 aprilie, 2024

Bãtrân în stare gravã la ATI dupã ce a cãzut cu fata pe plita încinsã! Medicii nu i-au gãsit un loc în spitalele pentru arsi!

15 martie 2023

18 ore ago

– Advertisement –

GHINION CUMPLIT… Momente cumplite pentru un bãtrân de 94 de ani, care a cãzut cu fata pe o plitã fierbinte de la sobã! A fost gãsit la cinci – zece minute dupã incident, de cãtre o nepoatã, care a chemat imediat pe fratele ei, care locuieste aproape de bãtrân si care a sunat imediat la 112.

A fost trimisã o ambulantã tip C2 cu medic, din Substatia Bârlad – SAJ Vaslui, medic ce a acordat primul ajutor. „Victima prezenta arsuri de gradul III si IV la nivelul unei jumãtãti de fatã cu implicarea nasului, gurii si a unui glob ocular, precum si o arsurã gr. II si III la nivelul unui umãr. Prezintã tulburãri de respiratie si este comatos”, a mentionat medicul Dan Ungureanu, purtãtor de cuvânt al SAJ Vaslui. Ajuns la CPU la spital, pacientul de 94 de ani, Cozma S. a fost imediat preluat de medicii specialisti, a fost imediat bãgat la Computerul Tomograf, fiind investigat medical asa cum prevede protocolul în cazurile grave de arsuri. Din pãcate, desi arsurile sunt grave, impunându-se transferul la un spital cu centru de arsi, nu s-au gãsit locuri. „Pacientul de 94 de ani este constient, prezintã la nivelul hemifaciesului arsuri de gradul III si IV. S-a prelucrat plaga arsã, s-au efectuat investigatii radiologice, CT. Se impune un transfer într-un centru de arsi, dar din pãcate nu sunt locuri, fapt pentru care va rãmâne internat în ATI Reanimare”, a precizat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului bârlãdean.

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/batran-in-stare-grava-la-ati-dupa-ce-a-cazut-cu-fata-pe-plita-incinsa-medicii-nu-i-au-gasit-un-loc-in-spitalele-pentru-arsi/

Ultimă oră

Același autor