20 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

Ciolacu, replică pentru discursul extremist: Nu mă interesează că un adversar politic iese la televizor şi el spune că e mai bine să plecăm din Europa. Ce mă deranjează e că nu îl întreabă imediat cineva: Ai putea să ne dai ce soluţie ai dacă ieşim din Europa?

astăzi, 11:05

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu îl deranjează faptul că discursul unor lideri cu idei extremiste este promovat public, „la televizor”, însă se arată intrigat de faptul că cei care promovează idei precum ieşirea României din Uniunea Europeană nu sunt întrebaţi care este alternativa mai bună dacă se întâmplă acest lucru.

Prezent, sâmbătă la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Satu Mare, preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj împotriva discursului extremist.

„Dezinformări, fiindcă se întâmplă acest lucru şi în mass media şi peste tot, fiindcă este greu să le controlezi, şi poate nici nu este bine să le controlezi. Trebuie să discernem, singuri, nu trebuie să punem oprelişte presei sau să blocăm anumite surse de informare. Cu adevărat, cele care duc la dezbinare, la ură, la războaie, acolo trebuie un stat să intervină. În rest, toate aceste instrumente noi, care se folosesc în lupta electorală, nu trebuie să le blocăm, trebuie să ne adaptăm lor, trebuie să le înţelegem. Copiii noştri au început să gândească diferit de noi”, a afirmat Ciolacu.

El a transmis un mesaj celor care pledează pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

„Avem o şansă unică fiind în Uniunea Europeană şi acest lucru trebuie să-l spunem de fiecare dată, că locul României este în Uniunea Europeană. Nu mă interesează că un adversar politic iese la televizor şi el spune că e mai bine să plecăm din Europa. Ce mă deranjează e că nu îl întreabă imediat cineva: Ai putea să ne dai ce soluţie ai dacă ieşim din Europa? Unde ne în toarcem şi cu câţi zeci de ani noi ne întoarcem înapoi? Ne uităm şi scoatem din discursul lui tot ce ne-a dezbinat timp de 30 de ani? Oameni buni, avem copii, toţi acasă, unii sunteţi tineri, veţi avea familii şi copii, ce construim noi? Tot ce am urât sau vrem că construim un viitor real şi al noştri şi al copiilor noştri şi al României, în primul rând, fiindcă în primul rând suntem români, pe urmă suntem pesedişti”, a continuat Ciolacu.

El a transmis membrilor PSD să nu preia discursul extremist.

„Nu vă fie frică de extremişti, nu încercaţi să aveţi discursul lor, pentru că e un discurs fals! Poate prinde la un vecin sau doi. Încercaţi să aveţi discursul dumneavoastră! Dormim liniştiţi în casă, pentru că suntem membri NATO. Dacă nu eram, nu dormeam liniştiţi în casă”, a mai spus primul ministru.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/ciolacu-replica-discursul-extremist-ma-intereseaza-adversar-politic-iese-televizor-spune-e-bine-plecam-europa-ma-deranjeaza-e-il-intreaba-imediat-cineva-putea-ne-dai-solutie-iesim-europa-1922400527002024011121473822

Ultimă oră

Același autor