15 C
Satu Mare
1 mai, 2024

Gigantul german Rheinmetall preia una dintre cele mai mari FABRICI din România. Afacerea mamut care contribuie la întărirea defensivei în UE şi NATO

Sursa foto: Profimedia images

Publicat: 02/02/2024, 10:34

Gigantul german din industria apărării, Rheinmetall, își extinde prezența în Europa Centrală prin achiziția a 72,5% din acțiunile producătorului român de vehicule, Automecanica Mediaș. Compania românească va deveni Rheinmetall Automecanica SRL, o tranzacție ce necesită aprobarea autorităților guvernamentale.

Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall, subliniază importanța acestei achiziții în cadrul strategiei de consolidare a capacităților defensive ale UE și NATO.

„Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile guvernamentale relevante, spun oficialii companiei. „Includerea Automecanica Mediaş în familia Rheinmetall marchează o etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenţei Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la întărirea capacităţilor defensive ale UE şi NATO pe flancul estic al Europei”, spune Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall.

Pe termen mediu, Rheinmetall estimează că vânzările anuale ale Rheinmetall Automecanica vor atinge aproximativ 300 de milioane de euro, cu un total de comenzi în intervalul a trei cifre în milioane de euro pentru anul financiar curent. Rheinmetall operează și în alte două țări de pe flancul estic al NATO – Ungaria și Lituania.

Această mutare consolidatoare vine după un contract semnat în decembrie 2023 între Rheinmetall și statul român, în valoare de 328 de milioane de euro, pentru modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană din țară.

Rheinmetall colaborează cu Automecanica încă din 2022, când cele două companii au format o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare, potrivit

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020.
Începând

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

02 Feb, 11:20

Vremea –

02 Feb, 11:07

Știri politice –

02 Feb, 11:03

Ultima oră

02 Feb, 10:58

Actualitate –

02 Feb, 10:57

02 Feb, 10:45

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/gigantul-german-rheinmetall-preia-una-dintre-cele-mai-mari-fabrici-din-romania-afacerea-mamut-care-contribuie-la-intarirea-defensivei-in-ue-si-nato-20142762

Ultimă oră

Același autor