16.1 C
Satu Mare
27 aprilie, 2024

Grindeanu, despre drumul expres al Nordului: Tronsonul Oar – Satu Mare este în licitaţie/ Cei care lucrează la tronsonul Bistriţa-Suceava nu se înscriu într-un ritm care să ne mulţumească/ Putem rezilia acest contract

astăzi, 13:49

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat situaţia drumului expres al Nordului, arătând că tronsonul Oar-Satu Mare este în licitaţie, iar probleme ar fi pe zona dintre Bistriţa şi Suceava deoarece cei care lucrează acolo nu se înscriu într-un ritm mulţumitor. El a anunţat că se poate ajunge chiar la rezilierea acestui contract dacă lucrurile nu se vor schimba.

Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, la Beclean, despre drumul expres al Nordului.

“Avem următoarea abordare pe tot ceea ce înseamnă acest drum expres al Nordului şi aceasta este de tipul următor şi aş vrea să discutăm de întreg traseul. Vorbim prima dată de Oar – Satu Mare, care este în licitaţie în acest moment. Deci avem un segment în licitaţie. A doua bucată, de la Satu Mare la Baia Mare, este un protocol prin care s-a descentralizat şi a mers către autorităţile locale, în speţă către Consiliul Judeţean. De la Baia Mare până la Bistriţa vorbim de două tronsoane, până la Dej şi de la Dej la Bistriţa şi aici aşteptăm studiul de fezabilitate să fie finalizat undeva în septembrie”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a adăugat că este nemulţumit de cei care lucrează pe tronsonul Bistriţa-Suceava.

”Şi acum vine partea de la Bistriţa spre Suceava, unde, din păcate, cei care fac studiul de fezabilitate nu se înscriu într-un ritm care să ne mulţumească, şi anume, în aprilie trebuie să predea acest studiu de fezabilitate, după ce s-a mai prelungit de două ori. Chiar îmi aduc aminte că undeva la începutul anului 2022 la Consiliul Judeţean au venit şi ne-au explicat cât de vitezi sunt şi cât de repede pot să facă acest studiu de fezabilitate. Să ştiţi că nu am niciun fel de tresărire, dacă nu se înscriu, dincolo de penalităţi, să intrăm într-o zonă prin care putem să reziliem acest contract”, a explicat Sorin Grindeanu.

El a menţionat că s-au reziliat contracte cu constructori care nu şi-au făcut treaba.

“Am reziliat, s-au scurtat foarte mult termenele pentru că am reuşit să schimbăm şi legea din acest punct de vedere şi au intrat constructori care ştiu să se ţină de aceste termene. Asta înseamnă că nu mai avem de ce să ne încurcăm în companii de acest tip, ba mai mult decât atât, intră pe lista neagră şi nu vor mai câştiga nicio licitaţie finanţată din bani publici în România. Dacă îşi asumă aceste lucruri, o fac pe pielea lor”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Sursa: https://www.news.ro/social/grindeanu-drumul-expres-nordului-tronsonul-oar-satu-mare-licitatie-cei-lucreaza-tronsonul-bistrita-suceava-inscriu-intr-ritm-ne-multumeasca-putem-rezilia-acest-contract-1922404922412024031321532369

Ultimă oră

Același autor