12.1 C
Satu Mare
6 mai, 2024

Mormântul unui erou român, VANDALIZAT la Satu Mare! Placa de căpătâi, înlocuită cu o inscripție maghiară

Publicat: 30/05/2023, 08:47

Mormânul unui soldat român necunoscut, căzut la Satu Mare, în luptele pentru eliberarea Ardealului, a fost schimbată cu o inscripție în limba maghiară.

Cazul revoltător a fost semnalat chiar de subprefectul județului, Romeo Pop.

Și reprezentanții UDMR au condamnat gestul și au precizat că este vorba, totuși, de un autocolant, care a fost îndepărtat.

Oficialul local a postat pe Facebook o fotografie pe care susține că a primit-o de la un grup de sătmăreni revoltați de vandalizarea mormântului soldatului român necunoscut.

„Mă întrebau când a fost schimbată placa cu „Erou necunoscut” cu aceasta de acum de pe mormântul de pe digul Someșului de lângă calea ferată! Nu am putut să le dau un răspuns, astfel încât intreb și eu (public) la rândul meu: cine și cu al cui acord a făcut acest lucru? Cine pe cine sfidează in acest caz?” a scris subprefectul Romeo Pop.

Conducerea UDMR Satu Mare, revoltată de actul de vandalism

Conducerea UDMR Satu Mare, prin președintele Pataki Csaba și deputații Magyar Lorand și Nagy Szabolcs, a condamnat acțiunea unor persoane rămase încă necunoscute care au lipit un autocolant cu o inscripție în limba maghiară peste inscripția în limba română de pe mormântul eroului necunoscut situat pe malul Someșului, lângă Podul de Fier, în municipiul Satu Mare, informează realitatea.net.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA.

A lucrat

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

30 May, 11:10

Sport –

30 May, 11:01

Social –

30 May, 10:56

Ultima oră

Actualitate –

30 May, 10:55

30 May, 10:53

Justiție –

30 May, 10:43

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/mormantul-unui-erou-roman-vandalizat-la-satu-mare-placa-de-capatai-inlocuita-cu-o-inscriptie-maghiara-19987797

Ultimă oră

Același autor