15 C
Satu Mare
8 mai, 2024

Percheziţii în judeţele Satu Mare şi Bihor, într-un dosar de trafic de migranţi / Cetăţeni de origine afro-asiatică, intraţi legal în România, erau ajutaţi să treacă frontiera în Ungaria

23 nov 2023

Poliţiştii şi procurorii au gfăcut, joi, percheziţii într-un dosar de trafic de migranţi. Cetăţeni de origine afro-asiatică, intraţi legal în România, erau ajutaţi să treacă frontiera în Ungaria. Migranţii erau preluaţi în general din Timişoara.

”La data de 23 noiembrie 2023, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, efectuează 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Satu Mare şi Bihor, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi”, au transmis, joi, DIICOT şi IGPR.

Sursele citate au precizat că, în luna decembrie 2022, în judeţul Satu Mare, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, cu scopul de a facilita migraţia ilegală a unor cetăţeni de origine afro-asiatică, majoritatea intraţi legal în România, dar care ar fi urmărit să ajungă ilegal în diferite state din Europa.

”Din cercetările efectuate a reieşit că, membrii grupului infracţional organizat ar fi preluat migranţi de pe teritoriul României, în special din municipiul Timişoara şi ar fi organizat transportul acestora, prin recrutarea mai multor conducători auto, care ar fi asigurat deplasare pe segmente de drum, până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, la puncte de trecere situate în judeţele Satu Mare şi Bihor”, au mai transmis anchetatorii.

Potrivit acestora, ulterior, migranţii ar fi fost preluaţi de pe teritoriul Ungariei şi transportaţi mai departe de către membrii reţelei, până în ţările de destinaţie.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare vor fi duse mai multe persoane, în vederea audierii.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/perchezitii-in-judetele-satu-mare-si-bihor-intr-un-dosar-de-trafic-de-migranti-cetateni-de-origine-afro-asiatica-intrati-legal-in-romania-erau-ajutati-sa-treaca-frontiera-in-ungaria-1922401423002023111221396118

Ultimă oră

Același autor