12.1 C
Satu Mare
28 aprilie, 2024

Pigcasso, porcul care a devenit celebru pentru PICTURILE sale, a murit

Publicat: 07/03/2024, 14:32

Pigcasso, porcul care a devenit celebru pentru picturile sale și care a câștigat un milion de dolari din vânzarea lucrărilor, a murit la vârsta de opt ani, conform The New York Post.

Joanne Lefson, femeia care l-a adoptat pe Pigcasso, a precizat cauza morții: artrită reumatoidă cronică.

„E foarte multă tristețe că o figură atât de inspirată pentru bunăstarea animalelor a murit”, a declarat Lefson pentru Caters News.

Pigcasso a avut, în ultimul timp, probleme cu picioarele din spate.

Pigcasso trebuia sacrificat, dar a fost salvat

Inițial, Pigcasso trebuia sacrificat, dar a fost salvat de Joanna, proprietara sa, care s-a declarat șocată de felul în care sunt ținute aceste animale. „Dacă ar vedea în ce condiții trăiesc, consumatorii s-ar gândi de două ori înainte de a cumpăra carnea. Dacă aș fi putut, i-aș fi luat pe toți acasă”, spune femeia.

Joanne Lefsona încercat să o obișnuiască pe Pigcasso cu diferite activități, iar aceasta a părut o vreme interesată de fotbal, dar asta a durat până a descoperit pictura. Pigcasso știa să înmoaie pensula în vopsea și să o aplice pe pânză. „Nu o forțez să facă asta. Pictează când vrea”, a subliniat Lefson.

Pasiunea lui Pigcasso pentru pictură a evoluat rapid. Animalul a ajuns să folosească vopseluri și s-a remarcat destul de repede. Operele sale de artă au ajuns să se vândă pentru sume imense de bani, încasările fiind donate pentru asigurarea bunăstării animalelor din adăposturi.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Emisiuni –

10 Mar, 22:00

Actualitate –

10 Mar, 21:56

Ultima oră

Știri –

10 Mar, 20:45

10 Mar, 19:07

10 Mar, 18:55

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/pigcasso-porcul-care-a-devenit-celebru-pentru-picturile-sale-a-murit-20162343

Ultimă oră

Același autor