8 C
Satu Mare
29 aprilie, 2024

Când este cel mai indicat să faci duș, dimineața sau seara. Recomandările specialiștilor

Igiena este foarte importantă a unei vieți echilibrate și sănătoase, iar dușul este cea mai la îndemână modalitate de a menține igiena corpului, pentru cei mai mulți dintre oameni.

07 feb. 2024, 11:23

De-a lungul timpului au existat multe discuții despre cât de frecvent este bine să faci duș și despre când este bine să faci duș, dimineață sau seară.

Citește și

Apa caldă te poate ajuta la reducerea tensiunii musculare și la calmarea stresului și anxietății și mulți oameni folosesc dușul ca pe o modalitate de a-și curăța mintea și de a-și relaxa corpul după o zi lungă și solicitantă.

În ceea ce privește când e bine să faci duș și care este momentul ideal, dimineața sau seara, opiniile sunt împărțite și, cel mai frecvent, răspunsul este că depinde de anumiți factori, dar și de preferințele personale.

Chiar și așa, există cercetări care susțin beneficiile dușului seara asupra calității somnului și a relaxării musculare.

De exemplu, o revizuire a cercetărilor publicată în jurnalul „Sleep Medicine Reviews” a concluzionat că încălzirea corpului înainte de culcare, cum ar fi prin baie caldă, poate îmbunătăți subiectiv calitatea somnului.

Există o mulțime de beneficii și dacă faci duș dimineața. Așadar, nu se poate spune cu certitudine când e bine să faci duș.

Avantaje și dezavantaje. Dușul dimineața sau seara?

Fiecare persoană poate lua în calcul avantaje și dezavantaje și poate decide singur ce i se potrivește.

Avantaje: Plus de energie. Un duș dimineața poate fi o modalitate excelentă de a te trezi și de a-ți începe ziua într-o notă proaspătă și energizantă.

Apa rece sau caldă poate stimula circulația sângelui și te poate ajuta să te simți mai vioi. Îmbunătățește starea de spirit: Mulți oameni simt că un duș dimineața le îmbunătățește starea de spirit și le oferă o stare generală de bine pentru începutul zilei.

Pentru unii, dușul dimineața este important pentru a se simți curați și proaspeți înainte de a începe ziua. Lenjeria de pat are celule reziduale ale pielii, transpirație și bacterii.

Făcând duș dimineața, cureți corpul înainte de a îmbrăca cu haine curate și de a începe o nouă zi.

Dezavantaje: Timpul.

Pentru cei care au un program matinal aglomerat sau pentru cei care preferă să doarmă mai mult dimineața, organizarea timpului pentru un duș poate fi dificilă.

Pielea uscată: Dacă folosești apă foarte fierbinte sau produse de igienă personală agresive, dușul dimineața poate contribui la uscarea pielii, mai ales în timpul sezonului rece sau în condiții de aer uscat.

Cât despre dușul de seară, mulți nu cred că este cel mai bun pentru că a doua zi se trezesc transpirați.

Avantaje: Relaxare: Un duș seara poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa și de a te destinde după o zi lungă și solicitantă.

Apa caldă poate ajuta la reducerea tensiunii musculare și la pregătirea corpului pentru odihnă. Îmbunătățește somnul: Pentru mulți oameni, un duș seara poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului.

Corpul se răcește natural pe măsură ce te pregătești pentru somn, iar o baie caldă poate stimula acest proces.

Pe lângă eliminarea murdăriei de pe corp, dușul făcut seara ajută la îndepărtarea produselor de îngrijire a pielii, cum ar fi crema de protecție solară sau machiajul pe care le-ați aplicat pe tot parcursul zilei, potrivit site-ul

Făcând duș seara, te asiguri că te culci curat, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea pielii și igiena generală.

Dezavantaje: Posibilitatea de a te simți murdar în timpul zilei: Dacă ai un stil de viață activ sau dacă transpiri mult în timpul nopții, s-ar putea să te simți murdar pe parcursul zilei ce urmează.

Sursa: https://www.romaniatv.net/cand-este-cel-mai-indicat-sa-faci-dus-dimineata-sau-seara-recomandarile-specialistilor_8113013.html

Ultimă oră

Același autor