8 C
Satu Mare
29 aprilie, 2024

Cât costă să zugrăvești un apartament cu două camere în 2024. Ce să iei în calcul dacă vrei să renovezi

Dacă vrei să schimbi fața apartamentului tău, va trebui să iei în calcul mai multe aspecte. Primul pas este alegerea unui meseriaș care să estimeze costul lucrărilor, însă și acest lucru depinde de mai mulți factori.

12 feb. 2024, 18:54

Ca să fii sigur că alegi oferta corectă atunci când vrei să zugrăvești în casă, poți cere mai multe estimări ca să îți dai seama de prețul pieței. Costul final depinde de starea pereților, dar și de câți metri pătrați are apartamentul tău.

Cât costă să zugrăvești un apartament cu două camere în 2024

Atunci când vorbim despre evaluarea prețului pentru o zugrăveală, meseriașii analizează în primul rând cât de mare e lucrarea și starea pereților și tavanelor pentru a estima cantitatea necesară de vopsea, preparare și alte materiale. Meseriașul se concentrează și asupra tipului de vopsea, calculând costurile în funcție de calitatea, gradul de acoperire și durabilitatea acesteia. Zugravul ia în calcul și cheltuielile pentru mâna de lucru, precum și pentru orice materiale adiționale, cum ar fi pensulele și rolele, necesare pentru lucrare.

Costul mediu al unei zugrăveli profesionale poate fluctua semnificativ. Prețul estimat în general per metru pătrat pentru o zugrăveală cu vopsea lavabilă de interior se situează între 13 și 25 de lei. Zugravul poate aplica și o taxă suplimentară pentru materialele adiționale, cum ar fi pensulele și alte instrumente indispensabile pentru desfășurarea lucrării.

Dimensiunea lucrării determină cantitatea de vopsea necesară și numărul de straturi de aplicat, iar alegerea tipului de vopsea contribuie la variația costurilor, având în vedere că diversele tipuri de vopsele au niveluri diferite de acoperire, calitate și durabilitate. Starea actuală a pereților și tavanelor are, de asemenea, un impact important asupra prețului final, deoarece suprafețele aflate într-o stare deplorabilă necesită pregătiri și reparații suplimentare înainte de a începe vopsirea.

Zugraveli cu vopsea lavabilă:

Un strat de vopsea lavabilă pentru pereți: 8,00 RON/mp;

Pereți și tavan într-o singură culoare: 12,00 RON/mp;

Pereți colorați și tavan alb: 15,00 RON/mp;

Zugrăveli mozaic (în mai multe culori): 20,00 RON/mp.

Zugraveli cu vopsea decorativă:

Zugrăveala tip le velature: 45,00 RON/mp;

Zugrăveala tip chiffon: 50,00 RON/mp;

Aplicare stucco venetian: 200,00 RON/mp;

Zugrăveala cu model geometric: 90,00 RON/mp.

Lucrări adiacente zugrăvelilor:

Amorsă: 2,00 RON/mp

Glet de egalizare în două straturi: 15,00 RON/mp;

Glet de finisare într-un singur strat: 8,00 RON/mp;

Glet de egalizare și de finisare: 21,00 RON/mp;

Montare plasă armare: 25,00 RON/mp.

Aceste prețuri sunt exprimate pe metru pătrat și reflectă costul estimativ pentru fiecare tip de lucrare.

Sursa: https://www.romaniatv.net/cat-costa-sa-zugravesti-un-apartament-cu-doua-camere-in-2024-ce-sa-iei-in-calcul-daca-vrei-sa-renovezi_8123713.html

Ultimă oră

Același autor