8 C
Satu Mare
29 aprilie, 2024

Momentul în care primarul Cătălin Cherecheș fuge din țară. Imagini surprinse de camerele de supraveghere. Șeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcție

Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, ar urma să fie demis după ce primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită și dat în consemn la frontieră de câteva luni, a fugit din ţară pe la Vama Petea, folosind actele unei rude. Între timp, presa a difuzat și imagini surprinse de camerele de supraveghere cu taxiul în care se afla Cherecheș în vamă.

25 nov. 2023, 18:15

Înainte să se dea verdictul final în procesul în care fusese condamnat în primă instanță la 5 ani de închisaore pentru luare de mită, primarul Cătălin Cherecheș s-a folosit de doi taximetriști pentru a fugi din țară. Primul taximestrist l-a transportat de la Baia Mare la Satu Mare și l-a lăsat într-o stație de taxi. De aici a fost preluat de alt taximetrist și dus în Ungaria. La graniță a prezentat pașaportul unui nepot care îi seamănă foarte bine.

Premierul Marcel Ciolacu se implică în cazul Cherecheș. Șeful Poliţiei de Frontieră, schimbat din funcție

Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, ar urma să fie demis din funcţie după ce Cătălin Cherecheș a fugit din ţară pe la Vama Petea, folosind actele unei rude. Ministrul de Interne va lua această decizie în cursul zilei de astăzi, spun surse apropiate Guvernului. Premierul a încuviințat această decizie.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Polițiștii nu l-au găsit acasă pe primarul Cătălin Cherecheș, vineri dimineață, după ce condamnarea la 5 ani de închisoare a rămas definitivă. El a fost dat în urmărire națională și ulterior s-a emis și un mandat european de arestare pe numele său, după apariția unor informații potrivit cărora el fugise deja din țară.

Sursa: https://www.romaniatv.net/momentul-in-care-primarul-catalin-chereches-fuge-din-tara-imagini-surprinse-de-camerele-de-supraveghere-seful-politiei-de-frontiera-schimbat-din-functie_7912801.html

Ultimă oră

Același autor